Capul plat la bebelus

Capul plat la bebelus

bebelus care doarme (www.blissfule.me)

bebelus care doarme (www.blissfule.me)Dormitul bebelusului pe spate este contrainterzis mai ales atunci cand doriti sa il feriti de inec prin regurgitare sau atunci cand nu va doriti ca acesta sa aiba capul plat.

Da…Mai mult ca sigur, nu va doriti ca bebelusul sa aiba un aspect inestetic la nivelul capului. Cu toate acestea, in cazul in care veti culca bebelusul pe spate nu veti face altceva decat sa ii aplatizati capul din ce in ce mai mult.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Potrivit studiilor britanice realizate in perioadele 1999-2007, bebelusii care dorm pe spate prezinta un risc mult mai mare si mai ingrijorator de plagicefalie pozitionala sau mai bine spus – cap plat sau turtit.Un astfel de eveniment se va produce atunci cand il asezati destul de des in aceeasi pozitie. Oasele capului bebelusului sunt destul de moi si ca atare acestea se vor aseza in functie de modul in care va veti tine bebelusul pe tot parcursul zilei sau noaptea.

In cazul in care patutul prezinta o saltea mai tare atunci riscul turtirii capului este mai mare. De asemenea, medicii au constatat ca bebelusii care sunt tinuti ore in sir in carucior vor avea capul mai plat decat bebelusii care sunt plimbati in brate.

O astfel de deformare devine destul de evidenta incepand din primele luni de viata. De aceea, medicii recomanda sa schimbati des pozitia de somn a bebelusului pentru formarea unei rotunjimi a capului. In acest mod bebelusul nu va capata un aspect inestetic si nici nu va fi supus riscului mortii subite prin regurgitare.
Fara comentarii

Lasa un comentariu