Carnea de peste – risc in preconceptie

Carnea de peste – risc in preconceptie

pesteDieta din preconceptie trebuie sa fie o responsabilitate pentru fiecare viitoare mamica. Pestele trebuie consumat cu mare atentie, putand crea complicatii in timpul sarcinii.

Acizii omega 3 continuti de peste sunt necesari pentru sanatatea viitoarei mamici, creand un bebelus perfect sanatos in uterul mamei.

Cu toate acestea, carnea de peste trebuie consumata cu prudenta de catre mame datorita continutului mare de mercur continut de acesta. Pestele oceanic are o cantitate ridicata de mercur – lucru care dauneaza atat fertilitatii, cat si embrionului, putand genera malformatii.

Consumul de peste cu un continut ridicat de mercur poate genera malformatii destul de grave bebelusului, determinand probleme neurologice uneori iremediabile.

Potrivit nutritionistilor, nu toate speciile de peste contin mercur. Tonul, crevetii, somonul si codul prezinta cea mai mica cantitate de mercur din categoria pestelui oceanic.

In cazul in care doriti sa excludeti pestele din dieta din preconceptie il puteti inlocui cu seminte sau ulei de in, avand aceeasi proprietate – continut mare de acizi omega 3.

Dieta din preconceptie trebuie sa cuprinda atat carne sanatoasa, cat, mai ales, multe fructe si legume. Nutritionistii sunt de parere ca de fiecare data carnea de peste va trebui asortata cu o garnitura variata de legume.

Articole similare

0

0