Cat costa recoltarea si stocarea celulelor stem?

Cat costa recoltarea si stocarea celulelor stem?

2

copilRecoltarea celulelor stem in Romania a devenit o procedura foarte populara, parintii punand mult pret pe sanatatea copilului lor, considerand ca unul dintre cele mai importante cadouri pe care le poate oferi copilului este investitia in sanatate.

In ultima vreme, numarul clinicilor care se ocupa de prelevarea si stocarea de celule stem este foarte mare, preturile diferind in functie de servicii.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Pretul de recoltare si stocare al celulelor stem influenteaza de cele mai multe ori deciziile parintilor. Cu toate ca medicii ii sfatuiesc pe parinti sa investeasca in primul rand in calitate, indiferent de costuri, multi sunt tentati sa faca comparatii intre preturi si sa le aleaga pe cele mai scazute.

Potrivit specialistilor, preturile de recoltare si stocare de celule stem difera in functie de vechimea si popularitatea bancilor de stocare, dar si in functie de calitatea serviciilor oferite. Cu toate ca preturile sunt destul de ridicate, clinicile sunt de parere ca acestea pot fi achitate si esalonat, in mai multe rate lunare, in functie de durata si tipul contractului.

In pretul solicitat de aceste clinici intra servicii de tipul prelevarii, transportul, prelucrarea, stocarea si depozitarea celulelor stem in banci autorizate.

In urma sondajelor efectuate la diversele clinici de specialitate a reiesit faptul ca pretul total variaza intre 1200 si 1800 Euro, pret in care este asigurata depozitarea celulelor stem pentru o perioada de 20 de ani.

 

 

 
2 Comentarii

 1. Viitorii parinti trebuie sa inteleaga ca recoltarea de celule stem la nastere reprezinta un ACT MEDICAL, iar GREFA DE CALITATE SUPERIOARA este tot ceea ce conteaza pentru un transplant reusit! In domeniul medical un pret mic ridica un semn de intrebare asupra calitatii si posibilitatii de utilizare a grefei in cazul unui transplant.

  O grefa de calitate implica automat costuri mai mari justificate prin aparatura performanta de laborator, complexitatea analizelor medicale, personalul dedicat si chiar si asigurarea bancii.

  Grupul International Lifeline are o experienta de peste 18 ani in cercetarea si stocarea celulelor stem si este singura banca din Romania cu adevarat acreditata de AABB – Asociatia Americana a Bancilor de Celule Stem (cereti certificatul, dovada).

 2. Am cateva nedumeriri.
  Una ar fi pretul transplantului in cazul in care, din nefericire, ar fi nevoie.
  1.800 eu mai gasesti, dar 100.000 euro sau chiar mai mult pentru transplant ?
  Si aici vine o firma de asigurari ( care ? , cat costa ? , exista in Romania ? ) ) si-ti propune o asigurare ……
  O alta nedumerire ar fi ca aceste celule ar fi bune pentru frate/sora caci daca copilul de la care s-a prelevat celulele
  are probleme de sanatate s-ar putea ca aceste celule sa nu fie bune – asta am auzit, nu stiu cat e de adevarat.

Lasa un comentariu