Cat costa recoltarea si stocarea celulelor stem?

Cat costa recoltarea si stocarea celulelor stem?

0

copilRecoltarea celulelor stem in Romania a devenit o procedura foarte populara, parintii punand mult pret pe sanatatea copilului lor, considerand ca unul dintre cele mai importante cadouri pe care le poate oferi copilului este investitia in sanatate.

In ultima vreme, numarul clinicilor care se ocupa de prelevarea si stocarea de celule stem este foarte mare, preturile diferind in functie de servicii.

Pretul de recoltare si stocare al celulelor stem influenteaza de cele mai multe ori deciziile parintilor. Cu toate ca medicii ii sfatuiesc pe parinti sa investeasca in primul rand in calitate, indiferent de costuri, multi sunt tentati sa faca comparatii intre preturi si sa le aleaga pe cele mai scazute.

Potrivit specialistilor, preturile de recoltare si stocare de celule stem difera in functie de vechimea si popularitatea bancilor de stocare, dar si in functie de calitatea serviciilor oferite. Cu toate ca preturile sunt destul de ridicate, clinicile sunt de parere ca acestea pot fi achitate si esalonat, in mai multe rate lunare, in functie de durata si tipul contractului.

In pretul solicitat de aceste clinici intra servicii de tipul prelevarii, transportul, prelucrarea, stocarea si depozitarea celulelor stem in banci autorizate.

In urma sondajelor efectuate la diversele clinici de specialitate a reiesit faptul ca pretul total variaza intre 1200 si 1800 Euro, pret in care este asigurata depozitarea celulelor stem pentru o perioada de 20 de ani.