Cat de posibila este planificarea sexului viitorului copil?

Cat de posibila este planificarea sexului viitorului copil?

0

gravida fetitaAtunci cand se gandesc la aducerea pe lume a unui bebelus, tot mai multi parinti incep sa isi faca planuri cu privire la sexul viitorului lor copil si la modul in care si-ar organiza activitatile zilnice in cazul in care ar avea un baietel sau o fetita.

Ori de cate ori vine vorba de planificarea unei sarcini, femeile nu au cum sa nu se gandeasca la rochitele vaporoase si largi ale fetitei mult visate, precum si la modul in care o va face cocheta, iar barbatii se gandesc la cat de frumos va fi sa mearga la un meci de fotbal cu baietelul mult visat…

Chiar si asa, medicii sunt de parere ca planificare sexului viitorului copil nu este posibila, mama-natura fiind singura responsabila cu acest lucru. Cu toate acestea, din punct de vedere medical s-a demonstrat faptul ca tatal, purtator al cromozomilor XX si XY, este responsabil cu acest lucru. Cu alte cuvinte, in cazul in care cromozomii XX vor ajunge mai inainte la ovul si il vor fecunda, posibilitatea nasterii unei fetite este destul de ridicata. Se cunoaste, de asemenea, faptul ca pentru a naste un baietel este nevoie ca agerimea cromozomilor XY sa fie mai ridicata.

Exista anumite credinte populare care considera ca planificarea sexului viitorului copil ar putea fi realizata de catre parinti, fiind atenti la orice detalii. Mai inainte de toate, alimentatia femeii este foarte importanta in toata aceasta perioada. Se poate spune ca o dieta mai sarata, bogata in proteine creste probabilitatea nastetii unui baietel. In preconceptie este recomandat ca mama sa consume mazare, ciuperci, rosii, carne rosie, sare, paine, fasole, etc in cazul in care vrea sa aduca pe lume un baietel. Fetitele, se pare, ca prefera alimentele mai putin sarate, mancarea putin mai acida, bogata in calciu. In aceasta situatie este indicat sa consumati lapte si produse din lapte din belsug, citrice, cereale si nuci.

Pozitiile sexuale din timpul conceperii sunt un alt criteriu de luat in considerare. Se poate spune ca pozitia misionarului, precum si cele care nu ofera o penetrare „de suprafata” cresc sansele de a concepe o fetita, pe cand cele care creaza o penetrare adanca maresc oportunitatea de a avea un baietel.

Rata de succes in planificarea sexului viitorului copil este destul de crescuta in cazul in care se tine cont de perioada intretinerii raportului sexual neprotejat. Cu alte cuvinte, sexul in prima zi a  perioadei fertile poate determina nasterea unui baietel, pe cand actul sexual realizat in urmatoarele zile ale ovulatiei mareste sansa de a deveni parinti de fetita.