Ce este sarcina extrauterina?

Ce este sarcina extrauterina?

0
femeie bolnava la spital (www.monctonblogger.com)

femeie bolnava la spital (www.monctonblogger.com)Sarcina extrauterina, cunoscuta si sub numele de sarcina ectopica este destul  de periculoasa pentru femeie, embrionul implantandu-se intr-un mediu neprielnic, de regula la nivelul trompelor uterine, in apropierea ovarelor sau chiar in cavitatea abdominala.

Manifestandu-se prin hemoragii puternice si prin dureri abdominale destul de intense, sarcina extrauterina reprezinta in cele mai mari cazuri un risc major pentru femeie intrucat poate exista riscul ca trompele uterine sa se rupa. De cele mai multe ori, sarcina extrauterina nu poate fi dusa pana la termen ca urmare a locului in care este alipit embrionul. De aceea, supravegherea medicala sau chiar interventia chirurgicala se impun cu precadere atunci cand gravida manifesta dureri profunde sau hemoragii.

Riscul aparitiei unei sarcini extrauterine este destul de mare in cazul in care femeia consuma tutun pentru o perioada mai lunga de timp. De asemenea, in cazul in care s-a folosit steriletul pentru o perioada de minim doi ani riscul de sarcina extrauterina este destul de ridicat. Metodele de fertilizare in vitro pot conduce catre o implantarea gresita a embrionilor viabili in organismul mamei. Bolile cu transmitere sexuala reprezinta o alta cauza la fel de frecventa de implantare a embrionului in afara cavitatii uterine.

 

Articole similare