Varsta potrivita pentru practicarea sportului la copii

Varsta potrivita pentru practicarea sportului la copii

copii care joaca fotbal (www.mpowerdome.com.au)

copii care joaca fotbal (www.mpowerdome.com.au)Alegerea unui sport pentru copil se afla in permanenta influenta cu varsta pe care o are copilul in acea perioada.

Cu toate ca varsta potrivita pentru sport la un copil nu este una de dinainte cunoscuta se poate spune ca exercitiile fizice competitive presupun angrenarea copilului in practicarea lor abia dupa varsta de sapte anisori. Chiar si asa, sportul la copiii mai mici va putea fi practicat si mai inainte in functie de temperamentul si de modul in care reactioneaza copilul la auzul vestii ca va merge la sport.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Practicarea unui sport la o varsta mai mica poate fi o alternativa pentru un copil cu ceva mai multa energie. La varste fragede copiii considera sportul drept un loc unde merg pentru a se intalni cu alti copii, un loc unde merg sa se joace cu mingea sau pur si simplu sa alerge. In cazul in care veti transforma o astfel de experienta intr-una din care sa va doriti performanta va trebui sa tineti cont de faptul ca copilul va putea trece printr-o perioada plina de frustrari. In acest fel va incepe sa urasca sportul, indiferent cat de mult i-ar fi placut inainte, fiindu-i afectat programul de zi cu zi.

Alegerea sportului potrivit reprezinta o experienta destul de ampla. In functie de personalitatea si temperamentul copilului ii veti putea alege acestuia un sport in care sa isi consume intreaga energie din acea zi. Cu toate acestea, veti avea de trecut prin mai multe etape pana in momentul in care copilul se va putea identifica sportul ales.

In cazul in care copilul se plictiseste si nu mai doreste sa mearga la antrenament va trebui sa incercati sa vedeti care a fost cauza care a condus catre un asemenea lucru si sa nu incercati sa il fortati in niciun fel sa mai continue.

 
Fara comentarii

Lasa un comentariu