Ce inseamna sa fii tatic…

Ce inseamna sa fii tatic…

tatic cu bebelus in brate (www.celebrific.com)

tatic cu bebelus in brate (www.celebrific.com)Chiar daca in manualele de specialitate medicii par sa expuna viata alaturi de un bebelus in roz, in realitate mai putem avea parte si de lucruri destul de obositoare.

Asa ca, sa nu va surprinda daca veti fi nevoit sa va treziti in miezul noptii datorita plansului celui mic. Viata de tatic inseamna pe langa ajutorul dat sotiei in ingrijirea celui mic pe timpul zilei si multe nopti albe.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Si cum spuneam, pe timpul noptii vei fi trezit de nenumarate ori din diverse motive: fie ca plange si va trebui sa detectezi cauza supararii micutului, fie ca sughite si va trebui sa citesti in fuga ce anume trebuie sa faci in acest caz, fie ca ii este foame si va trebui sa ii pregatesti repede biberonul cu lapte praf, fie ca trebuie schimbat…Sau pur si simplu ca vrea sa fie alintat sau tinut in bratele mamei sau ale tatalului, locul unde acesta resimte cel mai bine caldura si dragostea oferita de cei doi. Asa ca, daca te gandesti ca dupa nastere totul va reintra in normal, te inseli. Un bebelus nu va constientiza decat dupa primele 5-6 luni de viata atunci cand este noapte si cand este zi, putand face o astfel de diferenta in ceea ce priveste somnul.

Exista intr-adevar si unii bebelusi care inca din primele luni de viata ajung sa doarma intreaga noapte, dar sunt ce-i drept, cam rari. Asa ca, trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare. Cel mic nu va sti ca tu a doua zi va trebui sa mergi la serviciu si nici greutatile pe care le intampini acolo. Cu toate acestea, nu-ti pierde optimismul intrucat in viata toate trec, pana si perioada de nesomn a celui mic.

Asa ca, daca vei incerca sa depistezi care este butonul „pornit/oprit” al bebelusului, il vei cauta in  zadar. Nu vei reusi sa il impaci decat daca vei incerca sa gasesti cauza care-l nemultumeste si eventual sa il plasezi in bratele mamei.

Chiar daca acesta va fi luat si mangaiat de catre mama, nu trebuie sa ii ignori de acum inainte si sa incerci sa te culci. Fii o companie buna mamei si ajut-o atunci cand are nevoie de ajutor intrucat doar asa o vei putea ajuta sa faca fata noilor cerinte cu care nici ea nu era obisnuita pana in prezent.

Cu multa caldura iti recomand sa privesti cu calm ceea ce inseamna un bebelus si sa incerci sa intelegi daca poti incerca sa suplinesti sarcinile de mai sus. Doar informat despre ceea ce va urma, vei putea sti daca iti doresti intr-adevar sa devii tatic.
Fara comentarii

Lasa un comentariu