Ce trebuie sa stii atunci cand vrei sa numeri cartile la blackjack

Ce trebuie sa stii atunci cand vrei sa numeri cartile la blackjack

0

Multe filme de la Hollywood trateaza subiectul jocurilor de noroc in fiecare film in care se poate. Ei stiu ca acest lucru le poate aduce succes cu filmul respectiv, iar tehnica numaratului de carti este detaliata la maxim.

Dar ce nu spun cei care fac acele filme este faptul ca aceasta tehnica, chiar daca este legala si iti ofera un avantaj in fata casei, ea nu iti asigura castigul, iar importanta sa este exagerata.

In cele mai multe cazuri, jucatorii aleg o strategie de baza pentru blackjack, numararea cartilor fiind o ultima solutie pe care ei o aleg, avand si ea riscurile sale.

Ideea principala a acestei tehnici este urmarirea cartilor care s-au folosit in joc, pentru a-ti face o idee despre cartile care au ramas in pachet si, ulterior, a castiga un pariu mai consistent.

Exista mai multe modalitati prin care poti numara cartile, dar strategia de baza este sa aloci un anumit punct fiecarei carti. Cartile de la 2 la 6 primesc +1, zecarii și așii primesc -1, iar restul sunt considerate neutre sau 0.

Ideea pe care trebuie sa te bazezi este ca, dupa ce ai inceput de la 0 inceputul unui nou pachet, sa adaugi sau sa scazi pe parcurs valoarea fiecarei carti jucate. Cartile numarate se numesc “running count”, iar dupa ele te poti ghida pentru a sti ce a mai ramas in pachet. Daca valoarea este pozitiva, inseamna ca pana in acel moment s-au jucat mai multe carti mici, iar numarul asilor si cartilor care au valoarea de 10 este mai mare. In schimb, daca ai un numar negativ, inseamna exact opusul. Pentru mai multe detalii despre aceasta tehnica, puteti vizita Blackjack Geeks.

Multe persoane se feresc sa aplice aceasta metoda atunci cand joaca blackjack, fiindu-le frica ca numaratoarea cartilor este ilegala. Dar nu este adevarat acest lucru. Ea este perfect legala, doar ca unele cazinouri au metodele lor de a se apara de aceasta strategie. Dealerii pot sa ceara clientilor sa plece sau pot schimba pachetele in orice moment al jocului, pentru a-l face pe jucator sa piarda numaratoarea si sa nu poata sa mai foloseasca acest “truc”. Ei pot sa-si dea seama ca folosesti aceasta tehnica atunci cand plasati pariuri cu modificari simtitoare.

Spre exemplu, atunci cand stii ca in pachet sunt mai multi asi si zecari, nu trebuie sa faci un pariu prea mare, dealerul putand observa acest lucru si cerand una din practicile de mai sus: fie iti cere sa pleci din cazino, fie va cere schimbarea pachetelor.

Numaratoarea cartilor ofera un avantaj, dar in functie de numarul pachetelor de la masa si de regulile cazino-ului in care joci, rezultatele pot fi mai bune cu pana la 1,5% decat de obicei.