Celulele stem ar putea produce ovule necesare tratarii infertilitatii

Celulele stem ar putea produce ovule necesare tratarii infertilitatii

0
ovule

cazul-traficului-cu-ovule-la-cedo-o-romanca-isi-poate-recupera-embrionii-care-urmau-sa-fie-distrusi-63564

Picture 1 of 1

Ultimile studii referitoare la fertilitate sunt de parere ca ovulele umane ar putea fi produse cu ajutorul celulelor stem.

Tinand cont de evolutia medicinei ne dam seama ca pana si cele mai inovative idei pot fi puse in practica. Asa ca, specialistii ne aduc vesti cu adevarat revolutionare – acelea de a se produce ovule din celulele stem recoltate de la femeile mature sexual.

Cu alte cuvinte, femeile care sunt incapabile sa ramana insarcinate pot apela la tehnicile moderne de recoltare celule stem, devenind astfel un factor ajutator pentru aparitia unei sarcini si reglarea infertilitatii feminine.

Potrivit teoriilor medicale, femeile sa nasc cu un numar finit de ovule pentru totdeauna, insa exista si pareri contrarii. Experimentele pe animale arata faptul ca oricare dintre ovule poate fi fecundat cu ajutorul tehnicilor moderne de fertilizare in vitro.

Celulele stem pot fi recoltate de catre medici de la femeile mature sexual, lucru destul de apreciat in rezolvarea problemelor de infertilitate. Astfel de celule stem produc ovule imature care pot fi dezvoltate in laborator de catre specialisti si ulterior folosite in procedura de fertilizare in vitro la femeile fara sanse de a putea obtine o sarcina pe cale naturala.

Cu toate acestea, o asemenea procedura nu este inca legiferata nici la noi in tara si nici peste hotare. Tocmai de aceea, studiul urmeaza a fi completat cu ajutorul unor experimente pe oameni.

Foto: http://www.antena3.ro