Cum sa reintri in forma dupa nastere

Cum sa reintri in forma dupa nastere

0

Foarte multe femei insarcinate isi inchipuie ca la scurt timp dupa nastere vor imbraca din nou vechii blugi. Inclusiv eu am crezut ca asa se va intampla, si nu va spun ce mare a fost deamagirea cand, la 6 saptamani dupa nastere, trebuia sa ma imbrac tot cu hainele din perioada graviditatii. Ar trebui sa stii ca nu vei reveni la greutatea ta obisnuita decat intr-un interval, mai mare sau mai mic, care depinde numai de tine.

Pentru regasirea formei, dupa nastere, fara tulburarea sanatatii, mama trebuie sa adopte o dieta echilibrata, bogata in vitamine si minerale. Mai concret, o alimentatie corecta, bazata pe calciu, magneziu, proteine, lipide, fier si carbohidrati, fara excese in ceea ce priveste cantitatea si punand accent pe calitate, te ajuta la aprovizionarea cu elemente necesare pentru aceasta perioada.

Sa nu uiti ca un component necesar pentru o buna sanatate a tinerei mame este apa. Zilnic va trebui sa consumi cel putin 8 pahare de apa, deoarece aceasta te ajuta la eliminarea toxinelor si creste lactatia. Astfel iti vei pastra silueta si vei fi intotdeauna in forma.

Este important de stiut ca pe langa pierderea kilogramelor in plus trebuie sa te ingrijesti si de pastrarea unei greutati ideale in raport cu inaltimea corpului tau. Este intr-adevar foarte descurajator, dupa o incercare nereusita, sa incerci din nou sa ajungi la greutatea dorita. Ar fi bine, deci, ca inainte de a incepe o cura de slabire, sa fii pregatita moral. Totodata te va proteja de eventualele esecuri si dezamagiri. Trebuie sa stii ca orice incercare de a pierde kilograme porneste de la nivel mental. A pierde kilogramele in plus este ceva util, care te va face sa te simti increzatoare si sa ai un aspect mai placut.