Consumul de carne de vita in sarcina determina infertilitatea copiilor de sex...

Consumul de carne de vita in sarcina determina infertilitatea copiilor de sex masculin

0
infertilitate

1600

Picture 1 of 2

Consumul de carne de vita in timpul sarcinii poate determina grave afectiuni ale functiei de reproducere masculine, generandu-se de cele mai multe ori infertilitatea copiilor de sex masculin.

Potrivit unui studiu publicat in cadrul Universitatii din Miami s-a ajuns la concluzia ca consumul de carne de vita in sarcina poate determina infertilitatea copiilor de sex masculin.

La o astfel de ipoteza s-a ajuns studiindu-se continutul carnii de vita si al stimulentelor de crestere pentru bovine. Asadar, pentru cresterea bovinelor de carne se folosesc mai multi hormoni, printre care putem aminti: progesteron, estradiol, testosteron, acetat de trenbolon, zeranol si acetat de melengestrol.

Cu alte cuvinte, in cazul in care viitoarea mamica consuma in timpul sarcinii carne de vita cu astfel de stimulente hormonale de crestere, copiii de sex masculin ce se vor naste sunt mai sensibili la astfel de compusi si pot avea probleme ale infertilitatii mai tarziu.

Chiar daca in Europa si in Statele Unite inca din anul 1988 aceste stimulente hormonale de crestere au fost interzise cu desavarsire, in realitate astazi se mai foloseste in mod clandestin tinand cont de capacitatile uimitoare ale acestor produse in cresterea bovinelor.

Concluzia studiului a fost transmisa si de Organizatia Mondiala a Sanatatii, catalogand drept „sub-fertili” barbatii a caror mame au consumat inainte de 1988 in timpul sarcinii carne de vita.

 

Foto: http://www.a1.ro / http://3.bp.blogspot.com