Copil alergic sau racit?

Copil alergic sau racit?

0
fetita racita (www.evz.ro)

fetita racita (www.evz.ro)Atunci cand copilul tau este alergic iti vei putea da seama destul de greu daca este racit sau daca este unul dintre simptomele starii de alergie.

De cele mai multe ori, atat copilul alergic, cat si cel racit prezinta simptome asemanatoare – stranuta, fuseste, ii curg ochii. Chiar si asa, simpla raceala ajunge sa treaca in maxim sapte zile cu ajutorul unei medicatii corespunzatoare.

Cu toate acestea, virozele obisnuite ajung sa treaca mult mai repede, in maxim doua-trei zile, nefiind nevoie sa ii administrati copilului antibiotice.

Diferenta dintre raceala si alergie este una destul de greu de diferentiat. De regula, alergia dureaza o perioada mai indelungata si nu este insotita de febra. In astfel de cazuri este indicat sa consultati medicul alergolog in vederea depistarii sursei alergiei.

Chiar daca alergia nu este un semn intotdeauna alarmant, lasata netratata aceasta poate conduce la aparitia astmului bronsic. De aceea, in cazul in care alergia este confundata cu raceala i se pot administra copilului antibiotice ceea ce poate provoca reactii suparatoare sau de-a dreptul ingrijoratoare.

Asa ca, indiferent de situatie, prezentati-va de urgenta la medic in vederea diagnosticarii si recomandarii tratamentului corespunzator.