Criza genitala la nou-nascut

Criza genitala la nou-nascut

bebelus (www.youthinkyyoucanblog.files.wordpress.com)

bebelus (www.youthinkyyoucanblog.files.wordpress.com)In primele zile de dupa nastere, orice bebelus experimenteaza crizele genitale. Atat fetitele, cat si baieteii pot trece printr-o perioada in care aparatul genital va prezenta mici anomalii, insa acestea sunt de natura fiziologica.

Medicii sunt de parere ca acest tip de criza genitala trece de obicei in cateva saptamani, fara a fi nevoie de tratament. Bebelusii prezinta la nivelul aparatului genital o secretie albicioasa, care persista pentru o perioada de 2 saptamani. Insa, in cazul in care remarcati ca bebelusului nu ii trece o astfel de stare intr-un astfel de interval este necesar sa va adresati medicului specialist pediatru pentru prescrierea unui tratament. In tot acest timp, umflarea organelor genitale este absolut normal. Insa, pot exista si situatii in care acest aparat genital sa prezinte forme inflamatorii, ceea ce va putea fi rezolvat numai medicamentos.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

De cele mai multe ori, astfel de crize genitale apar ca urmare a unui exces de hormoni existent in organismul mamei, transmis mai apoi fatului dupa nastere.

La fetite, criza genitala se manifesta printr-o secretie de culoare albicioasa, asemanatoare laptelui matern. Mai este cunoscuta ca fiind si vulvo vaginita bebelusului. Insa, toate aceste simptome vor putea trece in numai cateva zile. Pot exista si situatii la fel de frecvente in care astfel de secretii sa prezinte si forme rosiatice, fiind denumita si mica menstruatie a fetitei.

La baietei, criza genitala se manifesta printr-o umflare a testiculelor. Insa, aceasta va trece in mai putin de o luna de la aparitie, fara tratament medicamentos sau chirurgical. Cu toate acestea, daca perioada de o luna a fost depasita este indicat sa ceri sfatul unui medic.

 
Articole similare

Fara comentarii

Lasa un comentariu