Cum scapam de furia laptelui?

Cum scapam de furia laptelui?

alaptat (www.in-familie.ro)

alaptat (www.in-familie.ro)Prima nastere aduce odata cu ea o serie de probleme. Pe langa bucuria de a-si tine bebelusul in brate si a-l hrani la san, mama se va putea confrunta cu cateva experiente destul de noi.

Potrivit specialistilor, furia laptelui se instaleaza la mama in primele zile sau ore de dupa nastere. De aceea, nu trebuie sa ne speriem daca observam ca laptele apare dintr-o data intr-o cantitate destul de mare. In acest caz, mama va putea resimti stari dureroase pe care nu le va putea calma decat prin aplicarea unor comprese cu apa calduta la nivelul sanilor.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Nici compresele cu apa rece nu sunt de prisos, proaspata mamica putandu-le aplica fara nicio grija intre perioadele de supt.

In cazul in care bebelusul se hraneste, mama nu va trebui sa se opreasca din alaptat, indiferent cat de neplacuta ar fi senzatia. De asemenea, medicii sunt de parere ca bebelusul va trebui pus la un san pentru o durata nu mai mare de 10 minute, dupa care acesta va trebui mutat in dreptul celuilalt san.

In cazul in care mama nu poate trece peste aceasta perioada este indicat sa se adreseze medicului specialist care ii va recomanda o serie de medicamente pentru reglarea presiunii mamare.

Cu toate acestea, nu toate mamicile resimt furia laptelui. Multe dintre mamele aflate la prima nastere nu trec printr-o astfel de experienta. Insa, nu putem contesta nici faptul ca majoritatea dintre ele pot ajunge chiar la mastita.

 
1 comentariu

  1. personal compresele cu apa calduta mi-au facut mai mult rau decat bine..mai repede cele cu apa rece(temperatura camerei)
    de asemenea de evitat lichidele in exces

Lasa un comentariu