De ce este atât de importantă utilizarea unui scaun auto pentru bebeluși

De ce este atât de importantă utilizarea unui scaun auto pentru bebeluși

0

Utilizarea unui scaun auto pentru copii a devenit o necesitate, atât din punct de vedere al siguranței în trafic, cât și din punct de vedere legal.

Acest dispozitiv este un accesoriu relativ nou în cultura auto a românilor la ora actuală, cu toată că este folosit de ani buni în alte țări, unde scaunul auto nu mai este privit ca pe un capriciu, ci dimpotrivă – niciun șofer nu se poate asigura că va călători în siguranță cu un copil, dacă nu are un astfel de articol.

 

Cum păstrezi siguranța micuțului tău în scaunul auto

Caracterul indispensabil al acestui accesoriu este dat în primul rând de siguranța pe care o oferă în cadrul unei coliziuni de orice amplitudine, micuțul este protejat. Altfel spus, indiferent că vorbim despre un impact direct sau despre o frână bruscă, un copil resimte aceste experiențe amplificat la vârste fragede. În plus, nu poate beneficia de un echilibru tocmai bun dacă este așezat pe scaun sau pe banchetă, indiferent de centura de siguranță sau de poziția sa.

Așadar, pentru a evita anumite șocuri sau accidentări, devine important ca micuțul să fie fixat bine în scaunul auto, dar să nu fie prea strâns, adică să aibă într-o anumit măsură o libertate limitată pentru a nu transforma experiența călătoriei cu mașina într-una neplăcută.

 

Asigură un confort psihic al șoferului

Un conducător auto care are un copil pe bancheta din spate, dezvoltă o tendință de a-l superviza în mod constant pentru a putea vedea dacă este în siguranță. Din nefericire, acest lucru îl poate distrage pe șofer, în special când micuțul e agitat, ceea ce poate duce chiar la un accident.

Tocmai de aceea, confortul psihic al șoferului este un aspect critic, mai ales atunci când ne referim la un trafic activ în zone în care viteza sau factorii de risc multipli necesită atenție sporită și timp de reacție din partea oricărui șofer.

Fiind așezat într-un scaun auto sigur și confortabil, cel mic tinde să fie mai puțin agitat, iar stabilitatea pe care acesta o conferă îl poate face să fie absorbit de peisajul din lateral sau de eventuala jucărie preferată fără a dispărea brusc din oglinda retrovizoare sau fără a solicita atenția părintelui care conduce.

 

Creează un echilibru perfect

Un scaun auto pentru bebeluși conține elemente reglabile pentru a crea un echilibru între mobilitate și cadru fix, astfel încât să copilul să nu fie țintuit, dar nici să nu cadă.

De asemenea, în cazul transportului unui copil împreună cu alți adulți, acesta se poate bucura de un spațiu delimitat al său și se va afla în continuă siguranță, indiferent de mișcările efectuate sau de alți factori ce i-ar putea crea neplăceri.

 

Achiziționarea unui scaun auto

În condițiile actuale de trafic și datorită legislației în vigoare precum și a factorilor menționați anterior, achiziționarea unui scaun auto pentru copii devine o necesitate.

Și pentru că siguranța celui mic este cea mai importantă, atunci când te afli în căutarea unui astfel de produs, va trebui să alegi cea mai bună variantă.

Magazinul online Miababy® oferă o gamă variată de scaune auto pentru bebeluși, precum și o serie de accesorii potrivite pentru creșterea și dezvoltarea armonioasă a micuțului tău. Pe website, poți găsi o varietate de modele din care îl poți alege pe cel ideal pentru puiul tău.

Transformă experiența plicticoasă și liniară a mersului cu mașina într-una personalizată, cumpărând un scaun auto pentru copii de la Miababy®!

Foto: shutterstock