Cum domolesti tantrumurile copilului

Cum domolesti tantrumurile copilului

0

De ce au copiii crize de nervi? Citeste mai jos si incearca sa afli de ce se intampla asta si mai ales cum poti face sa te adaptezi la acest tip de comportament acasa sau in public.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Disciplineaza copilul, indiferent de varsta pe care o are si da-i un ultimatum

Daca un copil cu varsta de aproximativ trei ani, reaminteste-i de planul vostru distractiv (o plimbare prin parc sau o tura cu bicicleta) si apoi ii vei spune ca daca el nu se comporta bine vei fi nevoia sa amani plimbarea. De obicei, aceste ultimatum-uri il vor calma destul de repede pe cel mic.

Tine-l ocupat!

Nu ai vrea sa-ti faci griji referitor la o criza pe care cel mic ar putea sa ti-o faca intr-un magazin, asadar ai putea sa-l tii ocupat tot timpul cu diferite activitati si sa-i dai anumite responsabilitati: Adu-mi asta, uita-te dupa aceea, tine asta un pic, identifica o culoare dupa un semn, vezi ce fac pestii din acvariu si tot asa. Mintea sa este ocupata incercand sa tina piept acestor solicitari, incat nu va mai avea timp sa se tavaleasca pe podea.

Cauta distractia

Nu functioneaza sa-l pui la colt pe un copil de cinci ani si sa-i spuna sa faca ce vrei tu si de obicei se transforma totul intr-un tantrum. Dar poti afla ca cel mic poate fi usor redirectionat. Asadar, atunci cand incepe sa se vaite si sa se tavaleasca pe jos, poti transforma activitatea intr-un joc. Daca reusesti sa transformi totul intr-un joc, atunci ziua este salvata!

Schimba locatia

Atunci cand micutul tau are un tantrum, il poti ridica de pe podea si il poti duce in alta camera, chiar si daca il duci acolo pentru a-l pune in patutul sau, pentru a se linisti. De obicei, daca il scoti din zona in care s-a declansat criza, poate fi de ajutor. De asemenea daca il imbratisezi, aceasta actiune ii va oferi siguranta de care are nevoie.

sursa foto: everydaylife.globalpost.com
Fara comentarii

Lasa un comentariu