Cum ii dam sucul de fructe bebelusului?

Cum ii dam sucul de fructe bebelusului?

0
fructe diverse (www.greengoods-co.com)

fructe diverse (www.greengoods-co.com)Bebelusul tau a implinit deja doua luni de viata? Este momentul sa incepi sa ii oferi suc de fructe. Cu toate acestea, inca nu cunosti cum anume sa i-l oferi, care este cel mai adecvat fruct etapei sale de crestere si mi ales in ce cantitate. Toate ti se vor parea adevarate necunoscute, fiind prima ta aventura de acest gen.

Pentru a putea porni la drum vei avea nevoie sa stii cum aume sa ii oferi sucul de fructe cel mai potrivit. De aceea, va trebui sa incerci sa urmaresti cateva elemente din care vei putea sa iti dai seama daca este adecvat sau nu. Va trebui sa observi daca bebelusul va tolera fructul oferit, daca va face colici, diaree sau chiar eritem fesier si va trebui sa incerci sa ii respecti celui mic gusturile (daca il accepta cu placere, continua sa i-l dai).

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Potrivit specialistilor este mai indicat sa ii oferi bebelusului un fruct care se gaseste cu usurinta pe piata, fiind sezonier. De asemenea, va trebui sa incerci sa ii observi tendintele catre constipatie sau diaree la un anumit tip de fruct si sa i-l dai cu prudenta. Daca bebelusul va face diaree la pere, struguri sau portocale incercati sa i-l oferiti cu atentie. In cazul in care acesta se constipa la mere, banane sau afine puteti opta catre o combinatie cu fructele mai laxative enuntate mai sus. Sucul de piersici este mai indicat atunci cand cel mic este predispus la anemie avand o deficienta de fier.

Pentru ca bebelusul sa poata fi ferit de anumite infectii sau alergii este indicat sa incercati sa spalati foarte bine fructele inainte de stoarcere sau chiar sa le opariti. Asa ca, puneti-le intr-o strecuratoare si scufundati-le cateva minute in apa foarte fierbinte.

Dupa ce stoarceti fructul nu va trebui sa il incaziti la aragaz. O temperatura prea mare ar putea determina pierderea de vitamina C, dar si a altor nutrienti esentiali.

In cazul in care bebelusul a implinit deja doua luni de la nastere este indicat sa i-l oferi fara a te teme de anumite reactii alergice. Cu toate acestea, poti incerca sa mai astepti in cazul in care bebelusul este alaptat la san. Atunci cand ii vei administra sucul de fructe va trebui sa i-l dai cu prudenta, pornind de la o lingurita in prima zi si marind doza in urmatoarele zile ce urmeaza. Introducerea celui de-al doilea fruct se va face dupa cateva zile (trei-patru) pentru a putea observa eventualele alergii. Doza maxima de administrare este de maxim 15 lingurite pe zi, acesta fiind administrat inainte de masa de dimineata. Niciodata sucul de fructe nu va inlocui masa de lapte si nici nu se va amesteca cu acesta intrucat bebelusul poate respinge ulterior si masa de lapte. Ca urmare a calitatilor sale nutritive se va recomanda pentru inceput sucul de morcov, iar ulterior amestecarea acestuia cu alte fructe de sezon.
Fara comentarii

Lasa un comentariu