Cupa menstruala –alternativa folosirii tampoanelor

Cupa menstruala –alternativa folosirii tampoanelor

0
femeie la menstruatie (www.fc04.deviantart.net)

femeie la menstruatie (www.fc04.deviantart.net)Stim cu totii ca perioada menstruatiei este destul de greu de suportat de multe dintre femei. Tocmai de aceea, specialistii au incercat sa inventeze un dispozitiv care sa aiba rolul de a colecta sangele scurs in timpul menstruatiei fiind plasat in colul uterin, denumit cupa menstruala.

Acesta este un produs ecologic si modern, care le va scuti pe femei sa economiseasca multi bani aruncati luna de luna pe absorbante si sa elimine starile neplacute ale menstruatiei.

Cupa menstruala a fost inventata pentru a veni in ajutorul a milioane de femei aflate in perioada menstruatiei care mai intotdeauna se pot considera de-a dreptul nemultumite de absorbantele inventate. Aceasta are forma unei cupe, fiind confectionata din latex sau silicon, cu o dimensiune de 5 cm ce are rolul de a colecta sangele menstrual.

Chiar daca plasarea in interiorul vaginului poate determina pareri contrare, specialistii sunt de acord ca aceasta nu afecteaza in niciun fel flora interna a femeii, fiind ferite de infectii sau micoze. Un avantaj major al cupei menstruale consta in clatirea acesteia dupa folosire, suportand mai multe folosiri in aceeasi zi.

In comparatie cu tampoanele interne, cupa menstruala este mai sigura si nu afecteaza flora vaginala intrucat sangele este colectat prin curgere, in mod natural si nu absorbit ca in cazul tampoanelor, ceea ce va determina o uscare a peretilor vaginali.

Chiar daca pretul unei cupe vaginale este destul de ridicat, circa 100 de lei, va trebui sa incerci sa calculezi daca ea isi amortizeaza costurile pe parcursul folosirii. Fiind folosita de nenumarate ori aceasta este destul de eficienta, costul fiind recuperat in cateva luni de zile.

Inainte de folosire este indicat sa incerci sa citesti cu atentie instructiunile de folosire intrucat este un produs nou cu a carei utilizare nu esti inca obisnuita. Acolo iti vor fi precizate cu mare atentie anumite aspecte legate de igiena ta, dar si cateva elemente legate de folosirea sa interna si modul de introducere. De asemenea, in instructiuni ti se va comunica durata de timp necesara pentru a fi pastrata inauntru pana la golire.

Cupa nu va putea fi folosita in cazul:

  • unei sarcini;
  • afectiunilor vaginale sau uterine grave;
  • virginitate.

Articole similare

0