Cum reactionam la accidentele copilului?

Cum reactionam la accidentele copilului?

0
copil (http://wbchouston_org)

copil (http://wbchouston_org)Cu siguranta, fiecare copil trece printr-o perioada in care provoaca diverse accidente fie din neatentie, fie ca nu isi da seama de urmarile pe care le-ar putea avea acest lucru asupra corpului sau. De aceea, parintii ar trebui sa isi canalizeze intreaga atentie pentru evitarea unor astfel de accidente.

Curiozitatea sau neatentia sunt cele care determina de cele mai multe ori diverse accidente in copilarie. Un alt motiv pentru ca acesta sa ajunga sa se accidenteze, insa de aceasta data provocat este acela in care doreste sa atraga atentia parintilor sau a celor din jur.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

De aceea, orice parinte va trebui sa isi supravegheze copilul cu mare atentie si sa cunoasca cum anume sa ii modereze actiunile, ajungand uneori sa ii aplice diverse pedepse daca copilul intrece masura.

In cazul in care se loveste involuntar va trebui sa ii acordati primul ajutor de indata si sa ii explicati sa fie mai atent. Insa, in cazul in care acesta isi provoaca singur micile accidente va trebui sa va mentineti o pozitie drastica din care copilul sa reuseasca sa invete ca un astfel de comportament merita pedepsit, nefiind unul pe placul bunelor moravuri ale societatii.

Acordarea primului ajutor reprezinta o mare problema pentru parinti. Multi nu cunosc cum anume sa reactioneze in fata unor astfel de evenimente. Loviturile la cap reprezinta o problema destul de serioasa. De aceea, verificati daca copilul si-a pierdut sau nu constiinta. In cazul in care puteti comunica cu el cereti-i sa va spuna unde il doare si cat de tare. In cazul unei lovituri mai serioase, adresati-va medicului intrucat viata copilului ar putea fi pusa in pericol destul de mult.

Iar daca copilul pare ca se autopedepseste, lovindu-se va trebui sa stati mult mai linistiti si sa incercati sa ii modelati temperamentul. De regula, astfel de accidente nu determina leziuni serioase, fiind doar o modalitate prin care copilul incearca sa isi impresioneze parintii pentru a obtine ceea ce isi doreste.
Fara comentarii

Lasa un comentariu