Cum sa cumperi un scaun auto pentru copil?

Cum sa cumperi un scaun auto pentru copil?

0

Exista doua optiuni de baza pentru un nou-nascut : scaunele auto tip cosulet si scaunele de masina convertibile. Daca scaunele auto tip cosulet sunt in general bune pentru aproximativ un an de zile, scaunele de masina convertibile se folosesc minim 3 ani de zile sau cel putin pana cand copilul atinge greutatea de 18 kilograme.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

baby_carSeat_1422474cDezavantajaul este ca acest tip de scaun transformabil nu este intotdeauna potrivit pentru un nou nascut, de aceea scaunul scoica poate fi alegerea corecta pentru un sugar.
Dar, daca doriti un scaun auto durabil pentru cel mic si vreti sa economisiti bani, cautati un scaun de masina transformabil deoarece modelele difera de la un producator la altul.

Siguranta
Fie ca alegeti un scaun auto tip scoica, fie ca optati pentru un scaun convertibil, pentru ca bebelusul sa aiba parte de siguranta maxima la plimbare, alegeti un scaun de masina cu ham de sigurantacare se prinde in cinci puncte. Pentru sugari, cele mai recomandate scaune auto se monteaza cu spatele la directia de mers si asigura suficient suport pentru gatul bebelusului.

Pozitie
Copiii ar trebui plimbati cu spatele panala varsta de cel putindoi ani sau pana cand se ajunge la cea mai mare greutate sau inaltime permisa de producatorul scaunului auto cumparat. Apoi , cei mici pot trece la un scaun care se monteaza la directia de mers si se prinde cu ham.
Toti copiii sub varsta de 13 ani trebuie sa calatoreasca pe bancheta din spate, unde sunt mai feriti in eventualitatea producerii unui accident auto.
Daca nu sunteti siguri de pozitia pe care trebuie sa o aiba copilul in masina pe durata calatoriei, verificati manualul de utilizare al produsului folosit.

Instalarea scaunului auto
Odata instalat scaunul auto la locul potrivit in masina, cel mai bine este sa fie verificat de catre un expert care stie cu certitudine daca scaunul auto a fost montat corect. Fie apelati la lucratorii unui magazin in domeniu, fie la politia locala care va poate asigura ca totul este intr-adevar montat conform instructiunilor din manualul de utilizate.

Atentie! Daca puteti muta scaunul mai mult de un centimetru in orice directie, inseamna ca acesta nu este fixat asa cum ar trebui. De asemenea, daca aveti un scaun auto 3 in 1 sau un scaun pentru masina decapotabila, asigurati-va ca centura de siguranta sau centura de blocare este corect pusa.
In cazul in care intregul proces de instalare se dovedeste prea coplesitor pentru a face fata pe cont propriu (se intampla chiar si celor mai buniparinti), cereti ajutorul unui expert.

Verificati sistemul de functionare
Toti copiii au nevoie de hamuri cu prindere in cinci puncte . Alegeti un scaun practic si usor de utilizat, la care prinderea chingilor de siguranta nu constituie o problema. Desi ar putea parea intimidant sa reajustati hamul de fiecare data cand asezati copilul in scaunul auto, va vetiobisnui rapid cu mecanimsul de siguranta. De asemenea , atunci cand configurati un scaun de masina orientat spre spate , asigurati-va ca hamurile de umar sunt sub nivelul umerilor copilului.

Suport cap
Pentru ca un nou-nascut nu este incain masura saisi sustina singur capul, este bine sa alegeti acel model de scaun de masina care vine cu un insert special pentru a sprijini capul copilului. Folositi doar insertii fabricate de aceeasi companie care a produs si scaunul auto. Daca acest lucru ofera un sprijin suficient pentru cap , puteti rula niste paturi in jurul capului copilului ca sail tineti in loc.
Observatie: Nu folositi perne de sustinere a gatului deoarece acestea pot fi periculoase intr-un accident.

Laterale de protectie
Deoarece accidentele de impact lateral pot produce daune inclusiv pasagerilor din spate, este esential ca scaunul de masinasa aiba o protectie adecvata . Acest lucru inseamna cascaunul auto ales trebuie sa aiba laterale de protectie care sa protejeze capul, gatulsi a coloana vertebrala a copilului in timpul unui potential accident auto.

Confort
Dupa ce ati ales un scaun auto sigur si durabil pentru copil, este timpul sa va preocupe confortul celui mic. Astfel, alegeti un scaun de masina prevazut cu un material de umplutura moale, in asa fel incat micutul sa stea lejer in masina pe toata durata calatoriei.
Si nu in ultimul rand, luati la plimbare paturi.
Deoarece jachetele voluminoase pot afecta modul in care copilul stain scaunul de masina, este mai bine saimbracati copilul in mod normal, cu conditia sa fie acoperit cu paturi calduroase.
Tinand cont de aceste sfaturi, plimbarea cu masina a celui mic va decurge in conditii de maxima securitate si confort.
Pentru ca scaunele auto ieftine nu sunt cea mai inspirata alegere, cumparati un scaun de masina sigur si durabil.
Fara comentarii

Lasa un comentariu