Cum sa obtii o sarcina mai usor si mai sigur?

Cum sa obtii o sarcina mai usor si mai sigur?

0
bebelus

bebelus

Picture 1 of 2

Multe femei ajung sa se intrebe daca exista vreun anumit secret pentru a obtine o sarcina mai usor si mai sigur? Ei bine, intr-adevar, o sarcina poate fi influentata in mare parte si de conduita sexuala a celor doi parteneri de cuplu.

Cu alte cuvinte, pentru a obtine bebelusul mult asteptat si mai ales pentru ca acesta sa se nasca sanatos este bine ca ambii parteneri ai cuplului sa aiba in vedere cateva lucruri importante atunci cand vine vorba de perioada de concepere.

Iata trei sfaturi de care trebuie sa tii cont ca sa obtii o sarcina mai usor si mai sigur:

  • cunoaste data ovulatiei – in cazul unui ciclu menstrual de 28 de zile, ovulatia se va putea produce in ziua a 14-a din prima zi a sangerarii. Cu toate acestea, multe dintre femei se pot confrunta cu anumite dereglari hormonale care sa determine un ciclu mentrual neregulat. In acest caz, femeia va trebui sa incerce sa urmareasca cu mare atentie semnele oferite de organism – cresterea temperaturii bazale, modificarea pozitiei cervixului, abundenta secretiilor cervicale. In cazul in care nici astfel nu este depistata perioada ovulatiei, puteti apela la rezultatele oferite de testele de ovulatie, care prezinta cam acelasi mod de realizare ca si testele de sarcina.
  • nu intretine contacte sexuale cu partenerul decat in preajma ovulatiei – de-a lungul timpului s-a demonstrat faptul ca spermatozoizii retinuti de organism isi pot pastra viabilitatea in organismul femeii, insa acestia imbatranesc, fapt care poate determina anumite probleme de sanatate bebelusului. Cu alte cuvinte, incercati sa aveti contacte sexuale neprotejate cu partenerul de cuplu in preajma ovulatiei, cu circa o zi inainte ca aceasta sa se produca;
  • cresteti numarul de spermatozoizi – nu putine sunt cazurile care confirma proverbul „unde-s multi puterea creste”. Si de aceasta data acest lucru pare sa fie confirmat. Pentru ca numarul de spermatozoizi sa fie mai numeros, obtinandu-se in acest mod o sarcina mult asteptata este indicat sa mariti momentul preludiului. De asemenea, mai inainte cu cateva zile ca ovulatia sa se produca poti recurge la abstinenta sexuala care determina, implicit, cresterea numarului de spermatozoizi, necesari astfel pentru a intalni si fecunda ovulul in vederea obtinerii unei sarcini.

Articole similare

0