Cum sa planifici sexul copilului in preconceptie?

Cum sa planifici sexul copilului in preconceptie?

femeieOrice cuplu se gandeste la sexul copilului in perioada preconceptiei, avand anumite dorinte.

Potrivit studiilor, preconceptia este o perioada in care poti face planuri atat cu privire la viata de familie si aparitia unei sarcini, dar si cu privire la sexul copilului.
Medicii sunt de parere ca alimentatia mamei in timpul preconceptiei poate influenta sexul copilului. Nasterea unei fetite presupune consumarea de alimente bogate in calciu si magneziu. Secretul nasterii unui baiat consta intr-o alimentatie bazata pe sodiu si potasiu.
Asadar, sexul copilului poate fi influentat de dieta mamei din perioada preconceptiei. Cu cateva saptamani inainte – minim 6-7 saptamani va trebui sa consumi lapte, iaurt, cereale integrale, ciocolata, fasole in cazul in care iti doresti o fetita. De asemenea, este indicat sa eviti sarea din alimentatie.
Pentru aducerea pe lume a unui baiat este bine sa mananci alimente cu un continut mai ridicat de sare. Pestele, rosiile, cartofii, orezul, dar si carnea de orice fel sunt potrivite pentru nasterea unui baiat.
Alimentatia din preconceptie poate influenta sexul copilului, insa nu intotdeauna este cea mai sigura solutie. Pana in ziua de astazi, medicii nu au reusit sa descopere o metoda 100% eficienta in aceasta privinta.
Regimul alimentar al mamei din preconceptie trebuie sa fie destul de echilibrat pentru aducerea pe lume a unui bebelus perfect sanatos. Nu conteaza asadar sexul copilului, ci starea lui de sanatate si dezvoltarea armonioasa a fatului in mediul intrauterin.
 

Articole similare

0

0