Cum sa scapam de arsuri in sarcina?

Cum sa scapam de arsuri in sarcina?

0
gravida care mananca (http://babyzen.com)

gravida care mananca (http://babyzen.com)Refluxul gastroesofagian, cunoscut sub numele de arsura este destul de frecvent mai ales in ultima parte a sarcinii.

Cu toate acestea, pe parcursul intregii perioade de graviditate aceste semne stomacale devin suparatoare pentru viitoarea mamica. Cauzele aparitiei unor astfel de simptome sunt determinate de acidul gastric din stomac care urca spre esofag.

Cercetatorii sunt de parere ca astfel de senzatii sunt destul de des intalnite in sarcina mai ales ca urmare a unor disfunctii hormonale. Un nivel mai crescut de progesteron, necesar pentru relaxarea uterina poate determina o slabire a legaturii dintre stomac si esofag, ceea ce va face mult mai usoara trecerea acidului gastric in aceste doua regiuni. Atunci cand acidul gastric ajunge in esofag, gravida se va confrunta cu astfel de stari destul de neplacute.

De asemenea, ca urmare a maririi in dimensiune a fatului, acesta nu va mai avea suficient loc in uterul mamei si va impunge organele interne ale gravidei inspre partea superioara a corpului. In acest mod, stomacul va fi primul afectat de un astfel de lucru, ceea ce va lua o intorsatura total nepotrivita pentru esofag, confruntandu-se cu aparitia sucului gastric.

Cu toate ca nu prea exista remedii medicale pentru a trece peste astfel de senzatii suparatoare, mai ales in sarcina, puteti incerca sa reduceti senzatia care va displace incercand sa urmati cateva indicii medicale.

De aceea, este indicat sa evitati sa consumati cafea, bauturile acidulate, ciocolata, cacao, condimente, prajeli, dar si multe grasimi. Datorita aciditatii crescute, citricele pot deveni la fel de suparatoare, din acest punct de vedere medicii recomandand o portie mai mica de asemenea fructe.

Un alt truc pentru a reduce arsurile stomacale consta in mesele cat mai frecvente si mai putin copioase. Incercati, astfel, sa mancati putin si des pentru a nu va aglomera stomacul dintr-o data. Imediat dupa ce mancati nu este indicat sa va culcati sau sa stati intinsa. De aceea, este indicat sa incercati sa faceti cat mai multa miscare. In acest fel, sucul gastric nu va ajunge catre esofag, din pozitia „in picioare”.

Specialistii recomanda ca ultima masa a zilei sa fie luata cu cateva ore inainte de culcare in asa fel incat stomacul sa aiba timp sa redirectioneze mancarea primita celorlalte organe, producandu-se astfel digestia.

Chiar daca nu v-ati ingrasat prea mult si inca sunteti nostalgica dupa perioada de dinainte de sarcina, incercati sa purtati haine adecvate acestei perioade, mai largi. In cazul hainelor stramte, stomacul va va fi presat destul de mult, generand arsuri.

In cazul in care starea de arsura continua sa persiste, devenind insuportabila este indicat sa va adresati medicului specialist pentru a va recomanda un tratament adecvat perioadei de sarcina in care va aflati.