Cum sa-ti calculezi data nasterii?

Cum sa-ti calculezi data nasterii?

0
gravida (www.cute-wallpaper.com)

gravida (www.cute-wallpaper.com)Atunci cand ai aflat ca vei aduce pe lume un bebelus esti nerabdatoare sa afli cand anume se va petrece momentul intalnirii.

De aceea, incepi sa calculezi, sa calculezi si…la un moment dat ceva iti aduce cateva semne de intrebare – nu cunosti data conceperii pentru a aduna cele noua luni acesteia. Asadar, dupa ce testul de sarcina a iesit pozitiv, te vei intreba probabil daca din aceasta zi va trebui sa adaugi cele 42 de saptamani, din ziua conceperii (probabila) sau din ziua ultimului ciclu menstrual.

Bineinteles, imediat ce vei merge la medic acesta iti va spune, probabilistic, care va fi data la care il vei aduce pe lume pe cel mic. Calculul medicului are la baza prima zi a ultimului ciclu menstrual. La aceasta data acesta va adauga cele 9 luni de gestatie. Data ce a reiesit din calcul este numai una probabila a nasterii.

Cu toate acestea, pentru a putea ajunge la un rezultat mai concludent este indicat sa ne gandim care ne este data ovulatiei. De la data primei zile a ultimului ciclu menstrual va trebui sa mai adaugam aproximativ doua saptamani pentru a ne apropia si mai mult de adevar. Chiar si asa inca nu s-a reusit sa se cunoasca data exacta a perioadei fertile si de aceea, femeile sunt indrumate sa ia in calcul ca metoda de calcul prima zi a ultimului ciclu menstrual, la care se vor adauga circa 40 de saptamani de sarcina (aproximativ 280 de zile calendaristice).

In cazul in care ai uitat data la care ai avut menstruatie in luna de dinainte de a ramane insarcinata medicul poate calcula si verifica ecografic in functie de greutatea si de masuratorile fatului data la care vei naste. Stim cu totii ca inca din primele zile de dupa concepere fatul se dezvolta intr-un anumit ritm de crestere si de aceea medicii pot determina cu exactitate varsta gestationala a fatului. Totul este evidentiat destul de clar mai ales atunci cand sarcina se afla in primul trimestru intrucat ritmul de dezvoltare este unul aproape asemanator in cazul tuturor bebelusilor in aceasta perioada.

Chiar si asa data nasterii nu poate fi calculata cu cea mai mare precizie. De aceea, este de preferat ca atunci cand te apropii de ultima parte a sarcinii sa fii mai prudenta si sa te adresezi medicului in cazul in care bebelusul da semne ca vrea sa te cunoasca mai repede.

Articole similare