Tatal izolat dupa nastere…

Tatal izolat dupa nastere…

0
tatal si nou-nascutul (http://lh3.ggpht.com)

tatal si nou-nascutul (http://lh3.ggpht.com)Imediat dupa nastere, principala ta preocupare va fi bebelusul, dar si modul in care va trebui sa te prezinti pentru a face fata cerintelor celui mic.

De aceea, ori de cate ori vei avea ocazia nu vei ezita sa incerci sa te informezi despre ceea ce inseamna ingrijirea bebelusului si unde altundeva decat pe internet. Iar daca in tot acest timp, proaspatul tatic este destul de putin interesat de ceea ce ti se intampla, daca isi are propriul sau univers al meciurilor de fotbal, in familie va trebui sa te obisnuiesti cu o destul de deprimanta monotonie si singuratate.

Nu putem spune ca vina ii apartine lui in totalitate. Indiferent cat de mult te-ar interesa subiectul „bebelus” va trebui sa incerci sa iti indrepti atentia si asupra nevoilor partenerului – pentru ca, nu trebuie sa uitam, ca fiecare barbat este un copil mai mare. De aceea, incercati sa petreceti cat mai mult timp unul langa celalalt, preocupandu-va impreuna asupra nevoilor copilului.

Si nu spun ca va trebui sa excluzi in totalitate ceea ce inseamna informarea online din agenda ta de lucru. Il poti determina sa cautati impreuna informatii care va vor ajuta de acum inainte in ingrijirea noului membru al familiei.

Atunci cand tatal incearca sa iti dea cateva sfaturi cu privire la indeplinirea cerintelor bebelusului nu va trebui sa le excluzi din prima, facandu-l astfel sa se simta izolat. Da-i dreptate, chiar daca gandesti ca nu vei face niciodata asa. In acest fel, il vei apropia de cel mic, facandu-l sa se simta mai util ca niciodata nevoilor voastre.

In final, nu va trebui sa uitam de apropierea fizica dintre voi doi. Chiar daca dupa nastere timpul pare sa fi intrat la apa va trebui sa incercati sa va faceti un program in agenda personala care sa includa si cateva  momente tandre si ,de ce, nu sexuale dintre voi doi. In fond, doar asa relatia poate exista o vreme cat mai indelungata.