Cum sa vorbim cu fata despre prima menstruatie?

Cum sa vorbim cu fata despre prima menstruatie?

0
mama fiica (http://unitedwaybroome.files.wordpress.com)

mama fiica (http://unitedwaybroome.files.wordpress.com)Prima menstruatie este un moment interesant dar si confuz in viata unei fete. Acest moment marcheaza trecerea de la stadiul de copil la cel de femeie. Vorbind cu fiica ta despre acest moment inainte ca acesta sa apara va atenua temerile ei. Multi parinti se tem sa discute cu copii despre sexualitate, insa momentele respective sunt foarte importante in viata adolescentilor.

In primul rand, intreaba-ti fiica ce stie despre pubertate si menstruatie inainte de a incepe aceasta discutie. Nu iti fie teama sa abordezi acest subiect.

Explica-i fiicei tale ca menstruatia este naturala pentru orice femeie si apare in fiecare luna. Vorbeste cu ea despre problemele care apar in aceasta perioada, cum ar fi crampele. Spune-i despre tampoane si modul de folosire al acestora precum si faptul ca ar fi bine sa aiba tampoane cu ea. Atunci cand ciclul menstrual apare va avea o senzatie umeda acesta fiind modul in care isi va da seama ca acest moment a sosit. Menstruatia poate aparea in orice moment al zilei.

Vorbeste cu fiica ta despre varsta la care apare menstruatia, in jur de 11-13 ani. Asigur-o ca este ceva normal indiferent de varsta la care are primul ciclu menstrual.

Vorbeste cu fiica ta despre problemele sexuale si menstruatie. Conversatiile despre sexualitate cu fiica ta vor fi benefice si vor face ca relatia voastra sa fie una apropiata.

Sursa: http://www.mujer.ro/discutia-cu-fiica-despre-prima-menstruatie