Primele semne ale pubertatii la baieti

Primele semne ale pubertatii la baieti

0
adolescent

adolescent

Picture 1 of 2

Pubertatea reprezinta o perioada a vietii pe care fiecare dintre noi va trebui sa o cunoasca. Incepand cu varsta de 11 anii, baietii incep sa cunoasca ce reprezinta pubertatea.

Aparitia parului pubian, schimbarea vocii, cresterea in inaltime, cresterea organelor genitale – toate reprezinta schimbarile provocate de pubertate la baieti.

Potrivit specialistilor, pubertatea la baieti inceppe la varsta de 11 ani, putin mai tarziu decat in cazul fetelor la care pubertatea incepe cu varsta de 10 anisori. Cu toate acestea, varsta indicata mai sus nu reprezinta varsta standard, unii pot intra in pubertate mai devreme sau mai tarziu, in perioada 9-14 ani.

Primele semne ale pubertatii la baietie sunt marirea organelor genitale, dar si cresterea in inaltime si ingrosarea vocii.  O astfel de perioada ne arata faptul ca organismul uman trece printr-o perioada de maturizare. Numarul imens de hormoni care invadeaza corpul uman in aceasta perioada creaza o adevarata avalansa greu de stapanit.

 

Aparitia parului pubian si marirea organelor sexuale masculine sunt doua semne ale inceperii pubertatii. Cu toate acestea, astfel de lucruri se petrec destul de lent, fiind mult mai vizibile incepand cu varsta de 14 ani.

 

Ingrosarea vocii si a timbrului vocal are loc in perioada 13 – 15 ani. Pubertatea aduce pana si astfel de schimbari in organismul baiatului. Totul se datoreaza cresterii corzilor vocale si largirii laringelui.

 

Erectiile involuntare apar in perioada pubertatii cu mare regularitate chiar si atunci cand baietii nu se gandesc la lucruri sexuale. Astfel de episoade nu sunt tocmai placute intrucat pot crea episoade stanjenitoare. Insa, pe masura ce acestia vor creste, erectiile involuntare vor putea fi mai usor de controlat si mai reduse ca numar.

 

Adolescentii trec printr-o perioada de schimbarea a compozitiei pielii datorita modificarilor hormonale. In aceasta perioada este posibil ca baietii sa se cofrunte cu acnee, dar si cu o transpiratie mult mai abundenta.

 

Cresterea in inaltime reprezinta un alt element de luat in seama in tot in acest timp. Corpul baietilor se maturizeaza in pubertate destul de mult, capatand o cu totul alta infatisare.

 

Problemele emotionale par sa ii copleseasca pe adolescenti. Apar primele iubiri, dar si primele dezamagiri in dragoste.

 

Foto: http://www.gindul.md /http://www.dinorasulmeu.ro