Cum scapam de greata si varsaturi in sarcina?

Cum scapam de greata si varsaturi in sarcina?

0
gravida care mananca (www.timnews.ro)

gravida care mananca (www.timnews.ro)In primul trimestru al sarcinii, gravida se confrunta cu cele mai neplacute stari – greata si varsaturile. Modul in care reuseste sa scape de ele depinde de perseverenta fiecareia.

Greata si varsaturile fac parte din categoria celor mai neplacute stari ale sarcinii. In mod preponderent, acestea apar in primul trimestru de sarcina si se diminueaza ca intensitate incepand cu cel de-al doilea trimestru de sarcina.

Mai pot exista situatii ca simptomatologia sa fie mult mai severa, ceea ce va impune efectuarea unor analize medicale de specialitate. Cu toate acestea, medicii nu au putut depista foarte clar care a fost cauza care a condus catre aparitia acestor stari. Multi dintre ei considera ca dereglarile hormonale din prima perioada a sarcinii conduc, de regula, la starea de greata si varsaturi. Cu toate ca acestea sunt de obicei destul de matinale, se poate spune ca gravida se poate confrunta cu starea de greata si varsaturi si in alta perioada a zilei.

Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa scapi mai usor peste perioada de greata si de varsaturi:

  • nu exagera in dieta
  • chiar daca esti o gurmanda, incearca sa mananci putin si des in asa fel incat stomacul sa nu ramana gol niciodata, dar nici sa nu fie prea plin;
  • incearca sa te concentrezi si sa eviti lucrurile care iti provoaca starea de greata si varsaturi;
  • consuma multe fructe si legume
  • in cazul in care te ajuta, citricele reprezinta un remediu eficient;
  • incearca sa eviti condimentele intrucat iti vor sensibiliza peretii stomacului, ceea ce va conduce automat la starea de greata si de varsaturi;
  • putina odihna si chiar repaus la pat ar fi destul de potrivite pentru a putea scapa mai usor de aceste stari;
  • din punct de vedere medicamentos incearca vitamina B6, dar numai dupa recomandarea medicului;
  • poti incerca din cand in cand metoclopramidul intrucat nu are efecte adverse numeroase, dar incearca sa nu faci abuz si sa il consumi numai dupa o discutie cu medicul specialist.

In cazul in care starea de varsatura nu iti permite sa te alimentezi incearca un tratament intravenos care te va ajuta sa iti recapeti cat de cat echilibrul.