Cum se schimba un scutec de unica folosinta?

Cum se schimba un scutec de unica folosinta?

0

Cred ca toate mamicile s-au confruntat cu aceasta problema, mai ales in primele zile de viata ale micutului.

Fragilitatea noului nascut iti creeaza un sentiment de teama, in multe cazuri, taticii sunt cei curajosi care apuca situati cu ambele maini.

Fie ca nu ai mai facut acest lucru niciodata, fie ca ai doua maini stangi, nu te ingrijora, o sa ai foarte mult timp la dispozitie, astfel incat sa poti face acest lucru ca o adevarata profesionista.

Nimeni nu s-a nascut invatat, cu totii invatam din greseli. Multi parinti au inceput cu stangul in materie de schimbat scutecul, fie l-au pus pe dos, fie au uitat sa-l unga pe micut cu una din lotiunile minune sau in cazurile cele mai nefericite au fost luati prin surprinde de un jet caldut.

De retinut! Si fetitele te pot lua prin surprindere.

Pasii pe care trebuie sa-i urmati:

  1. Aveti grija ca inainte de a schimba scutecul, sa va spalati pe maini!
  2. In zona unde schimbati scutecul asigurati-va ca aveti tot ce va trebuie la indemana. Nu lasati bebelusul nesupraveghiat. Chiar daca este nou-nascut si acesta se poate rostogoli. Veti avea nevoie de unul doua prosoape curate, apa calda si lotiuni pentru calmarea iritatiilor.
  3. In tot timpul cat il schimbati tineti o mana pe bebelus. Daca este foarte agitat incercati sa-i distrageti atentia cu o jucarie, care fie este foarte colorata, fie scoate diferite sunete. Desfaceti scutecul, cu o mana tineti-i piciorusele si cu cealalta indepartati partea frontal a scutecului. Inca nu-l indepartati.
  4. Folositi partea din fata pentru sters. Stergeti de sus in jos, in felul acesta evitati aparitia vreunei infectii. Udati un prosop si repetati operatia. Pentru nou-nascut  sau bebelus cu o piele iritata folositi dischete din bumbac inmuiate in apa calda. Uscati funduletul cu un prosop curat. Pentru a evita un evenimet nefericit acoperiti pelvisul copilului cu un scutec curat.
  5. Ridicati bebelusul cu o mana de picioruse si indepartati scutecul murder, in felul acesta nu o sa se murdareasca. Asezati noul scutec desfacut sub bebelus, partea din fata petreceti-o printre picioare, daca avem un baietel orientatii penisul in jos astfel incat in momentul urinarii, lichidul sa nu-i ude burtica. Scutecul ar trebui sa-i vina pana la nivelul buricului
  6. Reglati largimea acestuia cu ajutorul degetelor. Distanta dintre scutec si corpul copilului nu trebuie sa fie mai mare de doua degete.
  7. Scutecul folosit impachetati-l si aruncati-l la gunoi.
  8. Profitati de acest moment! Poate inainte de a concepe acest suflet, gandul unui scutec murder va dezgusta, dar acum, privindu-va in ochi, veti crea o legatura care cu greu va fi rupta de aici inainte.

Articol realizat de Elena Turcu