Cum testam infertilitatea?

Cum testam infertilitatea?

0
femeie (www.pullingdownthemoon.com)

femeie (www.pullingdownthemoon.com)Atunci cand incerci de mai bine de un an sa ramai insarcinata si inca nu ai reusit este indicat ca tu si partenerul sa fiti testati de catre specialisti.

In acest fel, medicii vor putea determina cu exactitate care este cauza infertilitatii relatiei de cuplu si mai ales care anume va fi vindecarea. De aceea, ti se vor recomanda efectuarea unor teste la sange, examen clinic la medicul specialist, dar si prelevarea de probe a lichidului seminal in vederea analizei acestuia.

Cu toate acestea, inainte de a merge la medic asigura-te ca ai contacte sexuale regulate cu partenerul indeosebi in perioada cea mai fertila a lunii. In cazul in care nu iti poti determina cu precizie perioada fertila este indicat sa efectuezi testele de ovulatie, in fiecare dimineata.

In cazul in care dupa mai mult de un an de activitate sexuala  nu ai ramas insarcinata sau daca partenerul nu poate ejacula in momentul actului sexual  ori daca ai luat contraceptive orale pentru o perioada destul de lunga de timp este indicat sa incerci sa te adresezi medicului pentru a gasi impreuna un remediu asupra starii tale de infertilitate.

Chiar daca uneori iti este teama de testarea infertilitatii, aceasta procedura nu este deloc dureroasa. Totul devine mai stresant in cazul efectuarii laparascopiei sau biopsiei, care pot determina mici stari dureroase.

Asemenea proceduri de testare includ costuri destul de crescute, asa ca este cazul sa insistati sa aveti contacte sexuale mai dese cu partenerul. Efectuarea acestor teste si examinarea medicala se vor derula in cadrul unor clinici specializate pentru  tratarea infertilitatii. In cazul in care partenerul este declarat infertil acesta va putea fi testat de catre urolog.

Chiar daca de regula cauzele infertilitatii tin de natura feminina, in realitate infertilitatea masculina este la fel de frecventa si mult mai greu de tratat. Cu toate acestea, tehnicile moderne de reproducere asistata va vor ajuta sa va indepliniti mult mai usor visele de a va tine bebelusul in brate.