Depresia si pilula contraceptiva

Depresia si pilula contraceptiva

0
femeie care plange (www..greeleygazette.com)

femeie care plange (www..greeleygazette.com)Atunci cand incerci sa te feresti de o sarcina cea mai sigura metoda de contraceptie sugerata de catre medic este pilula contraceptiva.

Cu o sansa de reusita de peste 90%, pilula contraceptiva este recomandata de catre medicii specialisti intr-o proportie destul de ridicata. Cu toate acestea, un astfel de contraceptiv oral are cateva dezaantaje vizibile. Nu putem uita de starea de depresie provocata de cele mai multe ori de catre aceasta.

Cercetarile stiintifice sunt de parere ca depresia poate fi provocata, printre altele, si de administrarea pilulelor contraceptive. Specialistii sunt de parere ca riscul de depresie este cu atat mai mare cu cat femeile care le administreaza oral au mai suferit inainte de o astfel de etapa depresiva. Riscul este mai mic la femeile care nu au trecut niciodata prin asemenea episoade.

Cu toate acestea, nu este neaparat necesar sa incerci sa renunti sa o mai iei. Este indicat sa incerci sa ai o discutie cu medicul care ti-a recomandat-o in vederea inlocuirii acesteia cu o alta sau suplimentarea dozei de vitamina B6 care joaca un rol esential in sinteza dopaminei sau serotoninei, substante care conduc catre astfel de modificari de dispozitie.

Un alt studiu realizat in acest domeniu este de parere ca vitamina B6 ar trebui luata impreuna cu un complex de Magneziu, acesta avand un efect in tratarea starii de indispozitie de peste zi.

Asa ca, in cazul in care observi ca treci prin asemenea stari pe parcursul unei zile este cazul sa incerci sa mergi la medic pentru inlocuirea pilulei cu alta mai eficace sau pentru prescrierea unui supliment de Magne B6 necesar reglarii starii de dispozitie din timpul zilei. In cazul in care nu doresti sa mai incerci efectele uneia noi poti trece pe o metoda contraceptiva care nu are la baza eliberarea de hormoni in organism  – eventual sterilet sau prezervativ.