Cum trebuie sa doarma gravida in sarcina?

Cum trebuie sa doarma gravida in sarcina?

2
gravida care doarme (http://healthinformationworld.com)

gravida care doarme (http://healthinformationworld.com)Primele controale medicale aduc unele indrumari importantei gravidei. De regula, medicii recomanda ca in timpul sarcinii gravida sa doarma mai mult pe partea stanga intrucat o alta pozitie de somn ii poate provoca fatului grave probleme de sanatate sau chiar sufocare.

Un studiu realizat destul de recent in Marea Britanie a incercat sa demonstreze daca rata de mortalitate a fetilor in sarcina are legatura cu pozitia in care doarme gravida in tot acest timp.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

De aceea, cercetatorii au investigat 155 de femei care au nascut feti morti si 310 femei care au nascut copii sanatosi. S-a ajuns la concluzia ca 4 gravide din 1000 au prezentat un risc dublu de a naste un fat mort intrucat au dormit cu fata in sus sau pe spate. De aceea, medicii recomanda ca gravidele sa doarma pe partea stanga intrucat altfel sa nu poata fi restrictionat fluxul sanguin dintre mama si fat.
2 Comentarii

  1. Incepand cu luna a 4-a, somnul nu prea mai e ce-a fost, mai a les daca obisnuiai sa dormi pe burta. In luna a 9-a este o adevarata provocare: burtica e mare, mai doare si spatele uneori, te misti greu, ai arsuri stomacale iar grijile parca au luat locul viselor frumoase pe care le aveai acum cateva luni.
    Iata o solutie: foloseste o perna pentru gravide. Un model potrivit iti poate rezolva aproape toate neajunsurile din timpul noptii. Cauta ca perna sa fie ferma dar sa se si muleze in acelasi timp dupa formele tale; sa iti poti sprijini capul, burtica, picioarele sau spatele; umplutura sa fie de buna calitate (sa nu se lase, si sa fie hipoalergica, sa se poata spala) si sa ii poti modifica volumul in caz de necesitate. Nu uita sa intrebi daca se poate folosi si dupa ce nasti, ca si perna pentru alaptat – asa iti vei proteja spatele si, de ce nu, vei face si economie. Modelul Bastonas pe care il poti vizualiza si cumpara de pe http://www.pernegravide.ro ar putea fi o solutie excelenta.

  2. Foloseste o perna pentru gravide. Un model potrivit iti poate rezolva aproape toate neajunsurile din timpul noptii. Cauta ca perna sa fie ferma dar sa se si muleze in acelasi timp dupa formele tale; sa iti poti sprijini capul, burtica, picioarele sau spatele; umplutura sa fie de buna calitate (sa nu se lase, si sa fie hipoalergica, sa se poata spala) si sa ii poti modifica volumul in caz de necesitate. Nu uita sa intrebi daca se poate folosi si dupa ce nasti, ca si perna pentru alaptat – asa iti vei proteja spatele si, de ce nu, vei face si economie. Modelul Bastonas pe care il poti vizualiza si cumpara de pe http://www.pernegravide.ro ar putea fi o solutie excelenta.

Lasa un comentariu