4 lucruri pe care le poți face cu placenta după naștere

Deși nu este la fel de interesantă ca nou-născutul tău, placenta este un lucru destul de spectaculos.

Organul oferă hrană și oxigen copilului în creștere timp de 40 de săptămâni. În zilele noastre mai mulți părinți păstrează placenta după naștere – poate cu un motiv întemeiat. Iată opt lucruri creative pe care le puteți face cu ea.


Poți mânca placenta

O practică cunoscută sub numele de placentofagie. Unele femei aleg să mănânce placenta după naștere. De obicei, fie o încapsulează sub formă de pilule, fie o adaugă în smoothie-uri.

Deși nu există dovezi științifice conform cărora consumul de placentă are beneficii pentru sănătate. Multe mame au dezvăluit că au simțit o creștere a energiei după ce și-au consumat placentă. Alții consideră că ajută la producerea laptelui matern.

Rețineți, totuși, că există riscuri legate de consumul de placentă. În principal, ar putea fi contaminată. Un raport din 2016 al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) indică, de asemenea, că un copil sănătos a dezvoltat bacterii B Streptococcus agalactiae (streptococ B) legate de consumul de placentă al mamei.

Donează placenta

Părinții pot alege să doneze placenta. Țesutul dens cu nutrienți poate ajuta la

  • proceduri reconstructive,
  • vindecarea rănilor și arsurilor,
  • proceduri oculare,
  • operații la coloana vertebrală și alte nevoi medicale.

Donația de placentă trebuie făcută printr-o bancă de țesuturi acreditată; va trebui să obțineți o autorizație specifică, deși procesul nu va afecta copilul în niciun fel. Dacă aveți de gând să o donați anunțați medicul în avans. Rețineți că părinții pot dona și alte țesuturi de la naștere, inclusiv țesutul cordonului ombilical, membrana amniotică și lichidul amniotic. 

Faceți unguent

Dacă pur și simplu nu vă puteți obițnui cu ideea de a vă înghiți placenta există, de asemenea, opțiunea creării unui ungunent pentru corp. Se presupune că acest lucru poate ajuta la cicatricile secțiunii C, rupturile perineale și sfarcurile fisurate.


Plantați placenta

Nu aveți dorința de a vă înghiți placenta prin pastile, piureuri sau alte moduri de consum, dar simțiți că este prea sacru pentru a fi eliminat la spital? O soluție potențială: plantarea placentei după naștere. Acest lucru simbolizează legătura unui bebeluș cu pământul în anumite culturi, dar unor părinți moderni le place ideea de a-și planta placenta alături de un copac din curtea lor care va crește odată cu bebelușul lor. Este un dulce memento vizual al modului în care mama și bebelușul au fost odată conectați fizic între ei!


Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare