Este posibila nasterea naturala dupa nasterea prin cezariana?

Este posibila nasterea naturala dupa nasterea prin cezariana?

0

gravidaDorinta de a naste natural poate aparea chiar si atunci cand tocmai ai trecut prin experienta unei nasteri prin cezariana.

Cu toate ca nasterea primului copil a fost prin cezariana este posibil ca mama, insarcinata pentru a doua oara, sa isi doreasca sa nasca natural. Teama de o astfel de experienta este majora, asa ca multe femei se intreaba daca este posibila o astfel de alegere.

Avantajele nasterii naturale sunt destul de multe. In primul rand capacitatea de recuperare este mai usoara, urmele interventiei chirurgicale nu mai intervin, riscul de infectie este mai redus…Tocmai de aceea, multe femei care au nascut prin cezariana isi  doresc sa treaca pentru a doua oara prin experienta unei nasteri naturale.

Discutia cu medicul specialist obstretician este obligatorie.Tinand cont de istoricul tau medical, dar si de modul de derulare al sarcinii prezente, acesta isi va putea da sau nu acordul. Cu toate acestea, nasterile prin cezariana sunt destul de rar urmate de nasterile naturale intrucat riscurile sunt putin mai mari.

Potrivit medicilor, nasterea naturala dupa cezariana este posibila in cazul in care sarcina decurge normal, gravida se afla in afara oricaror pericole, avand o stare de sanatate buna, iar bebelusul se dezvolta bine, are o greutate potrivita si o pozitie normala pentru nastere.

Unicul dezavantaj al unei asemenea nasteri este riscul de ruptura uterina. In acest caz, interventia chirurgicala este obligatorie atat pentru salvarea mamei, cat si a bebelusului. Cu toate acestea, ruptura uterina este destul de rara. Pentru a preintampina un asemenea fenomen este indicat ca gravida sa se afle in permanenta supraveghere medicala si examinata ecografic.

 

 

Articole similare