Rolul pozitiilor sexuale in conceperea unui copil

Rolul pozitiilor sexuale in conceperea unui copil

cupluConceperea unui copil se afla in stransa legatura cu gasirea unei pozitii sexuale optime pentru ca spermatozoizii sa poata intalni ovulul destul de repede, fecundandu-l.

Pana in prezent nu a fost descoperita o pozitie „minune” care sa ofere cuplului dornic de a avea un copil sanse de reusita imediata. Medicii sunt de parere ca orice pozitie sexuala poate determina conceperea unui copil, neexistand diferente majore intre ele. In cazul in care ambii parteneri sunt sanatosi, mai mult ca sigur conceperea unui copil va fi posibila in oricare pozitie.

Cu toate acestea, pot exista situatii in care lichidul seminal sa nu ajunga atat de repede la ovul, fiind retinuta vreme indelungata in cervix. Un asemenea lucru este determinat de o pozitie sexuala inadecvata.

Chiar daca inca nu a fost dovedita medical legatura dintre un anumit tip de pozitii sexuale si conceperea unui copil, femeia poate incerca anumite trucuri din batrani.

In cazul in care aceasta va sta asezata cu picioarele ridicate in sus ori cu soldurile asezate pe o perna ar putea grabi directia spermatozoizilor. De asemenea, un alt truc consta in ramanerea nemiscata vreme de cateva minute dupa finalizarea actului sexual.

Asadar, pozitia „femeia deasupra” nu este intotdeauna indicata intrucat din punct de vedere gravitational, sperma se va scurge destul de repede din vagin, creand astfel dificultati ca spermatozoizii sa intalneasca ovulul.

Chiar si asa, cei doi parteneri vor trebui sa se straduiasca mai mult asupra momentelor preludiului si asupra capacitatii femeii de a obtine un orgasm. Studiile au demonstrat faptul ca prin orgasm femeia va avea parte de contractii uterine involuntare care vor putea usura concepera unui copil.

Articole similare

0