Fidelitatea tinerilor tatici

Fidelitatea tinerilor tatici

0
tatal si bebelusul (www.parent-infantstudycenter.com)

tatal si bebelusul (www.parent-infantstudycenter.com)De cele mai multe ori, sarcina reprezinta pentru mamica un amalgam de sentimente, emotii si transformari datorate modificarilor hormonale. Dar nimeni nu s-a intrebat daca si barbatii trec prin aceleasi transformari atunci cand partenerele lor sunt insarcinate.

Potrivit unui studiu realizat recent unui barbat ii va scadea nivelul de testosteron din sange, ceea ce va diminua cursa catre noi cuceriri. Acestuia ii va creste, in schimb nivelul hormonului prolactin, hormon feminin aparut la femei atunci cand acestea incep sa produca lactatia.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Bebelusii din burtica mamicii au nevoie de multa armonie si intelegere din partea femeilor atunci cand sunt in formare. De aceea, in timp ce partenerele sunt insarcinate, taticii vor deveni mai cuminti ca niciodata, refuzand gandurile catre noi aventuri.

Asadar, cel care are alaturi o gravida va avea un nivel de testosteron mai scazut, hormon plin de agresivitatea care ii determina pe barbati sa se indrepte catre noi aventuri. In schimb ii va creste hormonul prolactin si astfel acesta va deveni mai fidel ca niciodata. Astfel gandurile la aventurile de-o noapte vor fi diminuate in schimbul simtamintelor pentru bebelusul lor.

Astfel vor deveni mult mai apropiati de partenerele lor insarcinate, oferindu-le afectiune de care au nevoie intr-o asemenea perioada. Vor fi mai sensibili, mai atenti si mult mai tandri cu acestea.

Cercetatorii au demonstrat ca prolactinul ramane in corp pe parcursul intregii perioade de sarcina, dar si dupa aceasta, timp de cateva luni. Potrivit lor intre lunile 5 si 9 de sarcina nivelul acestuia ajunge la cotele cele mai inalte, iar dupa nastere, totul va depinde de atentia pe care le-o va acorda tanara mamica.

Daca tatal nu a fost cel mai fidel mamicii dupa nastere, bebelusul va simti. Astfel estradiolul si cortisolul va determina ca taticul sa devina destul de atent cu bebelusul lor, oferindu-i acestuia cele mai sincere dovezi de dragoste.

Asa ca, daca nu aveti suspiciuni ca partenerul va inseala de ce sa nu incercati fie sa ramaneti insarcinate, fie sa ii administrati hormonul prolactin prin injectare.
Fara comentarii

Lasa un comentariu