Folosirea lubrifiantilor intarzie aparitia unei sarcini

Folosirea lubrifiantilor intarzie aparitia unei sarcini

cuplu

cupluIn perioada conceperii unui copil viata sexuala a cuplului creste semnificativ din dorinta celor doi parteneri de a deveni parinti.

Cu toate acestea, specialistii avertizeaza asupra faptului ca folosirea lubrifiantilor in timpul actului sexual in perioada conceperii unui copil este nerecomandata intrucat poate cauza spermatozoizilor partenerului.

Perioada conceperii unui copil presupune o serie intreaga de renuntari din partea partenerilor. Fie ca au renuntat la consumul de cofeina, la fumat, alcool, ducand un stil de viata sanatos, cei doi trebuie sa ia in calcul toti factorii daunatori conceperii unui copil, pentru a aduce pe lume un bebelus sanatos cat mai rapid.

Folosirea lubrifiantilor artificiali dauneaza acestei perioade, intarziind de cele mai multe ori aparitia unei sarcini. In perioada in care femeia este la ovulatie, mediul alcalin datorat acesteia protejeaza spermatozoizii de secretia acida din vagin. In momentul folosirii lubrifiantilor artificiali, mediul alcalin este distrus si odata cu el si spermatozoizii care nu vor mai rezista in mediul veginal datorita aciditatii, murind treptat, fara a mai ajunge in uter.

Tocmai de aceea, medicii recomanda partenerilor folosirea tehnicilor de lubrifiere naturala, prin sporirea momentului preludiului de dinainte de actul sexual.

 

 

Articole similare

0