Cum sa contracarezi transpiratia in exces?

Cum sa contracarezi transpiratia in exces?

O mare problema a femeilor gravide este transpiratia in exces. Cu cat creste burtica, cu atat transpiri mai mult, cu atat vei simti mai mult nevoia de a te racori si inviora, si vei duce dorul unui dus rece – nu numai in timpul verii.

Woman having a showerCu toate acestea, nu fa dus cu apa rece. Apa calduta afecteaza mai putin inima si circulatia sangvina, nu-i da un impuls in plus care in final te-ar incalzi si mai tare. Pe timpul zilelor calde, este placuta utilizarea unui gel de corp cu efect racoritor in loc de lapte sau ulei de corp. Daca la serviciu, in timpul zilei nu prea ai modalitati de a te racori, incearca sa tii incheietura mainii pentru cateva minute sub un jet de apa rece. Asta te racoreste si iti ia senzatia de caldura.

Daca vremea se incalzeste, este foarte placut sa-ti faci un dus de fata, cu un spray cu apa termala. Poti sa-l tii la indemana, in sertarul de la birou, si doar apasand butonul, iti invalui fata cu cele mai fine si marunte picaturi posibile. Asta relaxeaza trasaturile fetei si reimprospateaza pielea, fara sa ti se strice machiajul. Te vei simti pe data mai inviorata, si pregatita sa faci fata chiar si unui sef ursuz.

Pot sa folosesc deodorantul si in sarcina?

Poti sa folosesti deodorantul si in timpul sarcinii. Daca te epilezi la axile (ceea ce diminueaza aparitia mirosului de transpiratie) ar fi bine sa folosesti un spray pentru piele sensibila, fara alcool si substante conservate.

In zilele calde pudra de corp este foarte placuta si iti da o siguranta in plus. Aceasta are un efect absorbant, ca de sugativa. Pune peste tot, acolo unde transpiri mai tare: subsoara, in jurul stomacului, sub sani, in regiunea inghinala, cat si pe talpa piciorului.