Televizorul conduce la afectarea memoriei copilului

Televizorul conduce la afectarea memoriei copilului

0
copil la televizor (www.webdoctoradvice.com)

copil la televizor (www.webdoctoradvice.com)Inca de la cele mai mici varste copiii sunt atrasi de televizor. Noi, ca parinti, nu facem altceva decat sa ii admiram atunci cand isi dedica intreaga atentie spoturilor publicitare sau desenelor animate. Cu toate acestea, privitul la televizor genereaza anumite disfunctii la nivelul intregului organism, dar si o dezvoltare mai putin armonioasa.

Cercetatorii Universitatii din New York sunt de parere ca copilul care priveste la televizor inca de cand este mic este predispus la obezitate si violenta. Cu toate acestea, lipsa de concentrare si imposibilitatea de a se integra in colectiv reprezinta tot cauzele privitului la televizor.

Studiul a avut la baza studierea evolutiei mai multor copii cu varste cuprinse intre 2 si 5 anisori. S-a putut observa la acestia probleme de concentrare, invatare si citire. Intr-un cuvant, intreaga activitate de memorare este afectata atunci cand copilul priveste la televizor mai mult de o ora pe zi.

Tot studiul american este de parere ca televizorul influenteaza in sens negativ dezvoltarea limbajului unui copil. Asa ca, atunci cand copilul pare ca nu se mai desprinde din fata televizorului este posibil ca acesta sa inceapa sa vorbeasca mai greu decat ar fi normal, iar atunci cand incepe sa pronunte unele cuvinte este posibil sa nu le pronunte asa cum ar trebui intrucat nu se afla in prezenta altor persoane cu care sa relationeze.

Violenta cauzata de filmele de actiune si uneori chiar de desenele animate, poate deveni o cauza pentru ca televizorul sa ii fie interzis copilului sau pentru a nu aduce televizorul in camera copilului. De asemenea, mancatul in fata televizorului poate provoca riscul de obezitate la  copil. Nu putem nega ca privitul la televizor determina sedentarismul si ca atare absenta dorintei copilului de a face sport.

De aceea, este indicat sa nu se regaseasca televizorul in camera copilului si sa ii limitezi orele de vizionare tv. Nu lasa copilul nesupravegheat in tot acest timp si nu te sfii sa discuti cu el despre programul la care tocmai s-a uitat.