Idei de amenajare a băii pentru confortul bebelușului: Sfaturi și recomandări ale experților

Viata alaturi de un bebelus este extraordinara, pentru ca, o data cu nou-nascutul, creste si latura emotionala a parintilor. Alaturi de aceasta, incep sa se dezvolte si alte perceptii si dorinte, cum ar fi acelea de a-i oferi bebelusului tot ceea ce este mai bun, pentru a se putea bucura de o viata cat mai confortabila.

Baia de seara  este, cu siguranta, momentul cel mai confortabil pentru bebelus, nu doar ca ritual de curatare ci si ca unul de relaxare. De aceea, baia, ca o camera in sine, trebuie sa fie amenajata cat mai bine.

Cum amenajam baia bebelusului pentru un plus de confort?

Pentru un nou-nascut sunt foarte importante perceptiile lumii exterioare. Lumina, temperatura apei, forma si temperatura accesoriilor de baie si chiar delicatetea prosoapelor contribuie la experienta resimtita de bebelus in baie. Specialistii recomanda cateva aspecte ce tin atat de pregatirea camerei in sine, cat si de momentul baitei, astfel incat bebelusul sa se poata bucura pe deplin.

Igiena

Igiena baii este foarte importanta, asa ca este indicat ca obiectele sanitare sa fie cat mai noi si cat mai de calitate. O chiuveta de baie din piatra naturala este o solutie buna, pentru ca poate fi curatata cu usurinta, nu retine murdarie, iar rezistenta este suficient de mare cat sa poata fi utilizata in siguranta pe toata perioada de pruncie, dar si dupa.

In bebelusia mica, baia devine camera cea mai des tranzitata de catre puiul tau. Specialistii ne recomanda sa folosim cat mai rar servetelele umede pentru copii, fiindca pot produce iritatii, din cauza substantelor cu care sunt impregnate. Baia devine astfel un aliat, pentru ca funduletul bebelusului trebuie sa fie spalat la fiecare schimbat de scutec. Copiii mici se spala cu usurinta in chiuveta, fiind tinuti de catre parinte cu trunchiul asezat pe brat.

Confortul

Pentru a usura operatiunile, camera poate fi amenajata astfel incat, dupa baita, copilul sa poata fi asezat pe o masuta de schimbat, langa chiuveta. Chiuvetele moderne nu ocupa prea mult spatiu, drept pentru care baia poate fi amenajata intr-un mod cat mai util. Un suport pentru prosoape, asezat la indemana, unul pentru scutece, in dulapul aferent masutei de de schimbat, sunt alte cateva optiuni la care poti apela. Atunci cand bebelusul mai creste, iar baita de seara se face in cada, sau in scaun de baie, ia in calcul un covoras antiderapant, ca sa previi eventualele accidente (alunecare, lovire, etc.).

Baia poate fi amenajata cu bun gust, mai ales ca, in prezent, exista atat de multe optiuni. Chiuveta trebuie amplasata in vecinatatea toaletei sau, la nevoie, poti monta si o chiuveta speciala pentru copii, redusa ca inaltime, ca sa-i inveti pe cei mici sa o utilizeze.

Lumina

Este important sa asiguri bebelusului un mediu cat mai calduros si placut, asa ca specialistii recomanda lumina calda pentru baie sau lumina de veghe. In baie, insa, trebuie sa ai grija ca intensitatea lumii sa fie potrivita pentru a putea vedea cu usurinta, iar bebelusul sa fie in siguranta.

Confortul este foarte important, fiindca asa intelegem lumea exterioara. Bebelusii au nevoie de confort pentru a se dezvolta armonios, pentru a creste sanatos si pentru a se bucura cat mai mult de viata.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare