Importanta somnului de pranz

Importanta somnului de pranz

copil

??

Picture 1 of 2

Somnul de pranz reprezinta un element deosebit de important pentru dezvoltarea copilului. Cu toate acestea, copiii sunt greu de induplecat atunci cand vine ora de somn, intrerupandu-si cu mare greutate programul de joaca.

Desi este extrem de important pentru dezvoltarea fizica si psihica a copilului, somnul de pranz nu poate fi de dinainte calculate. Medicii sunt de parere ca nu exista o regula general valabila cu privire la orele de somn din timpul zilei. In cazul in care copilul se odihneste mai bine noaptea, nu este nevoie de un somn lung la pranz, insa daca copilul doarme mai putin noaptea este bine ca somnul de peste noapte sa fie completat cu cel putin doua-trei ore.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Copiii cu varste de pana la cinci anisori au nevoie de 14-15 ore de somn, cumulate ziua si noaptea pentru a se dezvolta corespunzator. Scolarii au nevoie de 12-13 ore de somn, iar adolescentii ajung la un maxim de 9 ore de somn pe zi.

Chiar daca de multe ori copiii se impotrivesc atunci cand vine vorba de somnul de pranz este indicat sa il determini sa adoarma si sa ii inteleaga importanta.

Foto: http://smoothparenting.files.wordpress.com / http://1.bp.blogspot.com

 
Fara comentarii

Lasa un comentariu