Incepe o noua editie a Concursului International de Matematica Aplicata Cangurul

Incepe o noua editie a Concursului International de Matematica Aplicata Cangurul

Ministerul Educatiei Nationale, Fundatia pentru Integrare Europeana Sigma si Institutul pentru Dezvoltarea Evaluarii in Educatie invita toti elevii din clasele IV-XII sa participe la o noua editie a Concursului International de Matematica Aplicata Cangurul.

Acest concurs, organizat de Asociatia Internationala Kangourou sans Frontières, este cea mai populara competitie scolara din lume, beneficiind de participarea a peste 6.500.000 de elevi din 54 de tari precum Austria, Belgia, Belarus, Brazilia, Bulgaria, Canada, Cipru, Cehia, Croatia, Egipt, Elvetia, Estonia, Finlanda, Franta, Grecia etc. in Romania, in 2012, la Concursul International de Matematica Aplicata Cangurul au participat circa 225.000 de elevi din aproximativ 4000 de şcoli.

Concursul Cangurul se adreseaza tuturor elevilor din clasele IV-XII si consta intr-un test grila cu subiecte grupate pe niveluri de invatamant, elaborate de o echipa internationala de profesori.

Perioada de inscriere la competitie este 11 februarie – 1 martie, iar concurentii vor participa la doua etape: una de masa, ce se va desfasura in data de 22 martie şi alta pentru desemnarea castigatorilor la nivel national, in luna mai.

Castigatorii vor fi recompensati cu premii constand in locuri in excursii in Europa sau in tabara Cangurul din tara, precum si cu premii din partea partenerilor si a sponsorilor.

Pentru informatii suplimentare, va invitam sa accesati site-ul nostru www.cangurul.ro sau contactati-ne la adresa de e-mail  [email protected]

Parteneri media: Radio Zu, Romania Libera, Curentul si Maxim.