Îngrijirea bebelușului: 5 lucruri de care să ții cont

Îngrijirea bebelușului: 5 lucruri de care să ții cont

0
29315629 - baby foot with camomile in mommy s hand

Un studiu realizat de Agenția Națională pentru Protecția Mediului din Statele Unite a demonstrat că bebelușii și copiii de până la 2 ani sunt de zece ori mai vulnerabili în fața chimicalelor și a substanțelor cancerigene din cosmetice și alimente, în comparație cu un adult. Dacă îngrijirea nou-născutului nu se face în mod responsabil, avertizează jurnalistul american David Steinman, “până la vârsta de 2 ani, copiii acumulează până la 50% din riscul de cancer dintr-o viață”.

Există, însă, și soluții sigure pentru îngrijire. Ele vin direct din natură și au grijă de pielea și sănătatea nou-născutului. Iată 5 sfaturi de îngrijire a bebelușilor și sugestii de cosmetice naturale, certificate BIO, pentru băiță, schimbatul scutecului și îngrijirea pielii sensibile.

Protejează-l de iritații cu un tratament natural

În primele luni de viață bebelușul este deosebit de sensibil, iar iritațiile pot apărea chiar și de la apa în care face băiță. Folosește un tratament protectiv, creat special pentru copii, pentru a preveni și trata forme ușoare de iritație. Tratamentul creează o barieră invizibilă la suprafața pielii, aceasta fiind hrănită și protejată întreaga zi.

Crema calmantă – un real ajutor pentru schimbarea scutecului

O reală provocare pentru proaspătul părinte este momentul schimbării scutecului. Deși te vei obișnui repede cu rutina de îngrijire, este important să folosești o cremă special creată pentru calmarea pielii. Multe dintre iritațiile cu care se confruntă micuțul în primul an de viață sunt cauzate de contactul cu suprafața scutecului. Crema pentru schimbatul scutecului calmează și hidratează pielea sensibilă a micuțului și ajută la eliminarea rapidă a disconfortului. De asemenea, aceasta are și acțiune protectoare și previne iritațiile ulterioare.

Alege doar produse sigure pentru băiță

După ce stabiliți o rutină zilnică, băița va deveni momentul preferat al întregii familii. Ține cont că aceasta nu trebuie să dureze mult, deoarece statul prelungit în apă poate să afecteze pielea delicată a nou-născutului.

În ceea ce privește produsul de curățare folosit, poți face o alegere practică: gel de duș și șampon delicat pentru copii, certificat BIO. Textura delicată și PH-ul neutru vor fi foarte bine tolerate de pielea bebelușului și îi vor asigura hidratarea și îngrijirea de care are nevoie.

Ajută-l pe bebe să aibă un somn liniștit, cu un masaj relaxant

De cele mai multe ori, băița vine înainte de culcare. Pentru a-l ajuta pe cel mic să doarmă mai bine poți strecura între cele două momente un ritual de relaxare. Uleiul emolient pentru copii este perfect pentru un plus de hidratare și pentru menținerea unei pieli sănătoase. Aplicat printr-un masaj ușor, acesta îl relaxează pe bebe și îl ajută să aibă un somn liniștit.

Protecția solară BIO este esențială pentru cei mici

Dacă te pregătești de primul concediu alături de bebelușul tău, protecția solară trebuie să fie prima pe lista de cumpărături pentru vacanță. Radiațiile UV sunt extrem de dăunătoare, cu atât mai mult pentru pielea delicată a nou-născutului.

Astfel, poți opta pentru o cremă de protecție solară BIO, special creată pentru copii. Aceasta protejează pielea celui mic în mod delicat și îi oferă hidratarea optimă. Efectul protector este dat de ingrediente de origine vegetală, așa că nu ai de ce să îți faci griji în privința riscurilor pentru sănătate.

După plajă, este necesar să aplici pe pielea micuțului o loțiune răcoritoare și hrănitoare, care să preîntâmpine efectele neplăcute ale expunerii la soare. Aceasta are rolul de a calma pielea și de a restabili echilibrul fiziologic natural.

Nu face niciun compromis când vine vorba de îngrijirea micuțului tău și alege întotdeauna produse certificate BIO. Doar aceastea îți oferă garanția unui tratament sigur, fără să îl expună pe cel mic la pericole pentru sănătate. Poți găsi produsele de care ai nevoie pentru îngrijirea celui mic pe www.bioalchimia.ro, unde ai acces la o gamă largă de cosmetice organice, de la producători italieni recunoscuți.