Iritatia provocata de scutec

Iritatia provocata de scutec

0

12-newborn-baby-photography-toronto

Picture 1 of 2

Una dintre cele mai des intalnite probleme cu care poate si tu te-ai confruntat, in calitate de proaspata mamica, este reprezentata de iritatia provocata de scutecel. Oricat de atenta ai fi, uneori nu poti preveni aceasta afectiune a pielii bebelusului. Cu siguranta iti doresti ca puiul tau sa aiba un somn linistit atunci cand se afla in patut, motiv pentru care este important sa acorzi atentie deosebita problemelor provocate de scutecel, deoarece acestea sunt, intr-o oarecare masura, destul de grave.

Cauzele care duc la aparitia iritatiilor sunt multiple. Pielea celui mic poate deveni sensibila, iritata, rosie si poate provoca disconfort si durere in cazul in care scutecul nu este eschimbat la timp, din cauza frecarii directe a scutecului pe pielea micutului sau din cauza unei alergii provocate de un anumit tip de scutece sau servetele umede folosite in timpul schimbarii scutecului. Iritatiile mai pot fi cauzate uneori si de infectii bacteriene sau de o afectiune numita dermatita seboreica, cazuri in care este recomandat consultul medicului si respectarea unui tratament medicamentos recomandat de acesta.

Cum poti preveni aparitia iritatiilor provocate de scutecel ?

fii atenta la igiena atunci cand schimbi scutecelul puiului tau. Spala-te cu atentie pe maini, folosind un sapun antibacterian inainte de a schimba scutecelul si dupa ce ai terminat
verifica frecvent starea scutecului si schimba-l atunci cand consideri ca gradul de umezeala este prea mare
foloseste servetele antialergice pentru a-l curata pe cel mic si evita-le pe cele care contin alcool sau parfum, acestea provocand adesea iritatii la nivelul pielii
ai grija sa-i lasi celui mic libertate de miscare si incearca sa nu strangi foarte tare scutecul
foloseste crema si lasa pielea puiului tau sa se usuce complet inainte de a pune un alt scutec
in cazul in care iritatia apare doar in momentul folosirii unui anumit tip de scutec, cel mai probabil cel mic poate fi alergic la un compus al acelui scutec. Este extrem de important sa folosesti scutecele potrivite pielii micutului tau.

Apeleaza la medicul pediatru in cazul in care iritatia micutului se agraveaza si nu raspunde tratamentului pe care i-l aplici acasa sau in cazul in care cel mic are febra si este permanent agitat. In functie de tipul de iritatie pe care medicul o va determina, acesta iti va recomanda sa ii aplici timp de cateva zile o crema antifungica sau un antibiotic care vor ajuta la vindecare pielii micutului tau.