Javier Cercas revine pe piaţa editorială din România

Impostorul este un roman fascinant, bazat pe fapte reale, dar plin de ficțiune; ficțiunea nu este creată de autor, ci de Enric Marco.

Cine este Enric Marco? Un bărbat de 90 de ani din Barcelona, care a pretins că este un supraviețuitor al taberelor de concentrare naziste, care a fost demascat în mai 2005 după ce a condus timp de trei ani asociația supraviețuitorilor din Spania, a participat la sute de conferințe, a dat zeci de interviuri, a primit importante distincții și chiar i-a mișcat pe parlamentarii spanioli până la lacrimi pentru prima adunare menită să aducă un omagiu republicanilor deportați de către al Treilea Reich.

Cazul a surprins întreaga lume și Marco a fost etichetat ca fiind un impostor. Acum, un deceniu mai târziu, Javier Cercas asediază enigma omului, minciunile și adevărurile sale și, prin investigațiile care traversează aproape un secol din istoria Spaniei, cercetează, cu pasiunea unui kamikaze și cu o sinceritate sfâșietoare, cea mai profundă parte a noastră; abilitatea infinită de a ne minți singuri, nevoia de conformitate și minciuni, nevoia nepotolită de afecțiune, nevoile opuse de ficțiune și realitate, precum și cele mai dureroase zone ale trecutului recent.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare