Instalarea menopauzei

Instalarea menopauzei

0
femeie (www.tenaciouscreations.com)

femeie (www.tenaciouscreations.com)Atunci cand aducem aminte de menopauza, majoritatea dintre noi privim cu teama repercursiunile unui astfel de eveniment, mai exact imbatranirea functiilor de reproducere.

Asa se face ca multe suntem tentate sa ne gandim la faptul ca odata cu instalarea menopauzei vom imbatrani destul de mult si nu vom mai fi la fel de active sexual ca si pana atunci. Cu toate acestea, nu multe sunt cele care stiu intr-adevar ce inseamna menopauza.

Menopauza apare in momentul in care ovarele nu mai elibereaza ovule capabile sa fie fecundate intrucat nivelul de progesteron si de estrogen din organism scade destul de mult. In acest fel, menopauza se instaleaza in organismul femeii si poate fi identificata mai ales prin absenta menstruatiei lunare.

Potrivit specialistilor, nu va trebui sa ne alarmam daca in cursul unei luni nu am avut menstruatie intrucat acest diagnostic poate fi pus in masura in care ciclul menstrual lipseste pe o durata de minim 12 luni. De regula, menstruatia apare in apropierea varstei de 50 de ani, dar este la fel de posibil ca aceasta sa se declanseze si mai inainte.

Semnul instalarii menopauzei este ciclul neregulat. Daca pana atunci ai avut un ciclu destul de regulat si dintr-o data situatia se schimba destul de mult, atunci va trebui sa te astepti ca un astfel de eveniment sa se intample. Un asemenea simptom poarta denumirea de perimenopauza si se manifesta in jurul varstei de 40 de ani.

Alaturi de perimenopauza, femeia mai poate resimti o stare de uscaciune vaginala, bufeuri destul de dese, probleme urinare, incapacitatea de a se concentra, absenta lubidoului sexual, subtierea oaselor, schimbari de temperament.

Bineintele, mai pot exista situatii in care menopauza sa se instaleze dupa extirparea uterului si a ovarelor. Un asemenea lucru poate determina o imbatranire destul de accentuata a femeii. Fumatul, dar si chimioterapia pot reprezenta factori care sa determine o astfel de situatie.

Imediat dupa instalarea menopauzei, femeia se simte mai batrana decat si-a inchipuit. De cele mai multe ori, odata cu perioada menopauzei, aceasta se va imbolnavi cardiac si va suferi, cel mai adesea, de osteoporoza. Apar ridurile, dar si o imbatranire destul de vizibila la nivelul intregului corp.

Articole similare

0