Legenda sfantului Valentin si sarbatoarea iubirii

Legenda sfantului Valentin si sarbatoarea iubirii

0
Sfantul Valentin

poze-sfantul-valentin-trandafiri-rosii

Picture 1 of 2

Ziua de 14 februarie este cunoscuta de catre cei mai multi dintre noi drept Ziua Indragostitilor sau sarbatoarea Sfantului Valentin.

Sarbatoarea Sfantului Valentin reprezinta una dintre modalitatile de a sarbatori iubirea alaturi de cel drag, intr-un mod inedit, altfel de cum suntem obisnuiti zi de zi.

Cu toate ca sarbatoarea Sfantului Valentin este importata de catre noi de pe meleaguri straine, mai mult ca sigur majoritatea ne dorim sa aflam cine a fost de fapt Sfantul Valentin.

Unii dintre cercetatori sustin ca acesta a fost un preot martirizat in timpul imparatului Claudius, in anii 269-270. Ajutandu-si semenii prin bunatatea lui, acesta a fost prins si inchis si ulterior condamnat la moarte in data de 14 februarie 269. In timpul sederii sale in inchisoare, Sfantul Valentin le-a trimis rudelor si prietenilor mesaje de genul: „Va iubesc!” sau „Amintiti-va de Valentin!”.

O alta legenda ne spune ca Valentin era un preot care casatorea cuplurile care se iubeau, impotriva legii imparatului Claudius care interzisese in acea perioada casatoria. Din cauza acestui lucru ajunge in inchisoare unde se indragosteste de fiica temnicerului pe care o convinge de existenta lui Dumnezeu. In ziua in care acesta a fost executat, Valentin i-a lasat acesteia o scrisoare de dragoste pe care nu a semnat-o.

Foto: http://2.bp.blogspot.com / http://animalici.ro