Luna a patra de viata a bebelusului

Luna a patra de viata a bebelusului

0

Luna a patra de viata a bebelusului aduce noutati destul de apreciate de catre fiecare parinte. De la aceasta varsta, bebelusul isi va putea sustine de unul singur capul, putandu-se sprijini in trunchi si chiar sa stea in fundulet pentru cateva secunde, sprijinit de catre tine.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Va capata instinctele de aparare, daca va avea spre exemplu o foaie pe fata, acesta va duce mana si o va inlatura. Va putea reusi sa tina strans in mana diverse obiecte, ajutandu-se de ambele maini, si ducandu-le spre gura destul de rapid.

Ii va placea sa i se vorbeasca, sa fie mangaiat, alintat, va reactiona la suntele cele mai lente si frumoase, ii va placea sa asculte muzica sau sa I se vorbeasca. De asemenea, va ganguri si va reusi sa comunice pe limba lui, va sti sa chitaie, sa rada in hohote, sa planga atunci cand este cazul.

De la aceasta varsta, vei invata fiecare sunet al plansului, vei cunoaste cand plange pentru ca ii este foame, cand plange pentru ca il doare ceva, ca vrea sa fie schimbat, sau cand vrea sa fie alintat.

Incepand cu aceasta luna micutul tau va invata ca un obiect are trei dimensiuni, stiind sa priveasca cat mai bine si mai clar un obiect, de regula avand preferinte catre obiectele viu colorate. Privirea incrucisata, asa cum parea ea la inceput, va disparea incetul cu incetul incepand cu aceasta perioada.

Regimul alimentar va putea fi imbogatit cu supa de legume strecurata, piure de fructe, branzica de vaci, toate cu recomandarea medicului pediatru.

Articol realizat de Tatiana Tuţă
Fara comentarii

Lasa un comentariu