Luna a treia de viata a bebelusului

Luna a treia de viata a bebelusului

0

Luna a treia de viata a nou-nascutului vine cu noutati spectaculoase in ceea ce priveste evolutia acestuia.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Incepand cu aceasta luna de viata micutul tau isi va putea tine capul destul de bine, putandu-se atunci cand il asezi pe burtica ridica si sprijini pe maini.

Va reactiona la tot ceea ce il inconjoara, la zgomote, sunete stridente, te va urmari cu privirea, cercetand locul de unde  vine zgomotul. De asemenea iti va putea recunoaste infatisarea, fiind foarte vesel atunci cand esti in prezenta acestuia. Este perioada in care puiul tau iti va ganguri, zambind atunci cand ii vei vorbi sau il vei alinta, fiind constient de ceea ce il inconjoara din acest moment.

Va reactiona la zgomote familiare, cum ar fi soneria de la usa, soneria telefonului. Incearca sa exploreze tot ceea ce este in jurul sau, reusind de aceasta data sa tina in mana cate un obiect pentru cateva secunde pe care cu siguranta il va indrepta catre gurita. Va asocia sunetele cu miscarile mainilor si picioarelor incercand sa faca chiar miscari de pedalare. Intr-un astfel de mod bebelusul va incerca sa se faca inteles.

Daca este sprijinit de axile, bebelusul va putea pasi, insa nu trebuie sa crezi ca acesta este un prim pas spre mersul bebelusului, fiind doar momentul in care acesta isi va arata propriile reflexe. De asemenea, pumnii bebelusului nu vor mai fi atat de inclestati, acesta reusind sa deschida manutele cu lejeritate, un semn care denota faptul ca micutul are o dezvoltare cerebrala normala.

In aceasta perioada este momentul in care bebelusului trebuie sa ii dezvalui primele jucarii esentiale, zgomotoase si foarte viu colorate. Acesta va zambi la auzul acestora si le va urmari cu privirea fiind atras de culorile stridente.

Tot acum este momentul introducerii in alimentatie a ceaiului pentru bebelusi, dar si a sucului de fructe. La aprecierea medicului, ii vei putea imbunatati regimul alimentar prin introducerea supei strecurate de legume, acesta adaptandu-se foarte usor cu noile elemente gustative.

Articol realizat de Tatiana Tuţă
Fara comentarii

Lasa un comentariu