Matreata si cojitele din parul bebelusului

Matreata si cojitele din parul bebelusului

0
parul bebelusului

parul-bebelusului-2

Picture 1 of 2

Parul bebelusului dupa nastere se poate confrunta cu o problema pe care mamicile o identifica cu matreata. Cu toate acestea, bebelusul nu prezinta matreata la o varsta atat de frageda, ci anumite cojite sau o iritatie destul de asemanatoare.

Dupa nastere fiecare mamica este ingrijorata de prezenta acestor cojite in parul bebelusului, considerand ca este deja-cunoscuta matreata. Cu toate acestea, ele pot fi destul de usor de eliminat din parul bebelusului in cazul in care se folosesc produsele de ingrijire adecvate.

Acest tip de „matreata” indica un sistem imunitar slabit, dar si o afectiune dermatologica usoara. De cele mai multe ori ea apare in primele saptamani de viata, putandu-se intinde chiar la nivelul intregii fete.

Alegerea cu grija a samponului si a produselor de ingrijire reprezinta o etapa eficienta pentru ca bebelusul sa scape de acest tip de „matreata”.

Chiar daca va doriti ca bebelusul sa scape de cojitele de pe scalp nu este indicat sa trageti de ele intrucat il puteti rani. O solutie alternativa pe care o puteti folosi este aceea ca scalpul bebelusului sa fie uns cu ulei pentru bebelusi, reusind astfel sa patrunda in piele. Lasati sa actioneze circa 30 de minute, dupa care spalati-l pe cap. Dupa uscarea parului puteti folosi un prosop pentru indepartarea cojitelor.

Cu toate ca fiecare mamica se sperie la aparitia acestui tip de „matreata”, de regula totul se va corecta de la sine, parul devend neted si destul de placut la atingere.

Foto: http://www.loving.ro / http://www.i-medic.ro